6:58 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Conde Nast Traveler: Η Αθήνα στις τοπ ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλόξενους κατοίκους

Conde Nast Traveler: Η Αθήνα στις τοπ ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλόξενους κατοίκους

Στο πλαίσιο των φετινών Readers’ Choice Award, ενός θεσμού για το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό που διοργανώνεται κάθε χρόνο, οι αναγνώστες του Conde Nast Traveler ανέδειξαν τη λίστα με τις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλικούς κατοίκους.

Πέραν, λοιπόν, των σημείων αναφορών για την κάθε πόλη, τα αξιοθέατα, την αρχιτεκτονική και τα εστιατόρια που την κάνουν αγαπητή στο κοινό, ένας άλλος παράγοντας στον οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, δίνουν ιδιαιτέρως μεγάλη σημασία οι ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, είναι οι άνθρωποι που συναντούν στον εκάστοτε προορισμό.

Ένα στοιχείο αρκετά σημαντικό, το οποίο μπορεί να μετατρέψει την εμπειρία του ταξιδιού τους σε μία από τις αγαπημένες τους.

Έτσι, περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες του περιοδικού κλήθηκαν να δώσουν την θετική τους ψήφο σε εκείνη την ευρωπαϊκή πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους, οι οποίοι τους έκαναν να νιώσουν πιο ευπρόσδεκτοι.

Ανάμεσά τους, φυσικά, βρίσκεται και η Αθήνα, η οποία συναντάται μία θέση πριν από το τέλος της δεκάδας, συγκεντρώνοντας 92.32 βαθμούς, με άριστα το 100.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Στην κορυφή όλων με βαθμολογία 97.33 βρέθηκε το Γκόλγουεϊ στην Ιρλανδία, με το Δουβλίνο (επίσης στην Ιρλανδία) να ακολουθεί με 95.81 βαθμούς και τη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα συγκεντρώνοντας 95 βαθμούς.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Πόρτο με βαθμολογία 93.82, ενώ η κορυφαία πεντάδα έκλεισε με την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, η οποία συγκέντρωσε 93.67 βαθμούς.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 10 πιο φιλικές ευρωπαϊκές χώρες:

  1. Γκόλγουεϊ, Ιρλανδία
  2. Δουβλίνο, Ιρλανδία
  3. Βαλέτα, Μάλτα
  4. Πόρτο, Πορτογαλία
  5. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  6. Μπολόνια, Ιταλία
  7. Εδιμβούργο, Σκωτία
  8. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
  9. Αθήνα, Ελλάδα
  10. Ελσίνκι, Φινλανδία

Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου σύμφωνα με τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler

Γρεβενά: Από το «μπαλκόνι» της Πίνδου η θέα φτάνει μέχρι τον Όλυμπο

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας