12:02 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

COP26: Επιτεύχθηκε συμφωνία - Ελπίδα για την σωτηρία του πλανήτη

COP26: Επιτεύχθηκε συμφωνία - Ελπίδα για την σωτηρία του πλανήτη

Η COP26 ενέκρινε σήμερα τη “συμφωνία της Γλασκώβης” με σκοπό να επιταχυνθεί η μάχη κατά της κλιματικής υπερθέρμανσης, χωρίς όμως να διασφαλίζεται ότι θα περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε να υπάρχει απάντηση στα αιτήματα βοήθειας φτωχών χωρών.

Η οριστική υιοθέτηση του κειμένου επιτεύχθηκε έπειτα από δύο εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, με ένα χτύπημα του σφυριού του Βρετανού προέδρου της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα και έπειτα από αλλαγές της τελευταίας στιγμής που επέφεραν η Κίνα και η Ινδία στο θέμα της ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

Την είδηση είχε προαναγγείλει ο ανώτατος απεσταλμένος της Κίνας για το κλίμα, ο οποίος είχε δηλώσει πως έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία. Συγκεκριμένα, ο Σίε Ζένουα, είχε πει σε δημοσιογράφο του Reuters: «Έχουμε συμφωνία» και έκανε σήμα σηκώνοντας τον αντίχειρα.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συνάντηση με τους ομολόγους τους της Κίνας και της Ινδίας προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας συμφωνημένης σταδιακής κατάργησης του άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμός γυναίκας στρατιωτικού μέσα στο Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο

Πακιστάν: Δύο αστυνομικοί νεκροί και έξι τραυματίες από επιθέσεις στα βόρεια της χώρας, κοντά στο Αφγανιστάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας