2:32 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Costa Atlantica: Και άλλα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο- σύνολο 150

Costa Atlantica: Και άλλα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο- σύνολο 150

Στο κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica που βρίσκεται σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία καταγράφηκαν άλλα 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Έστι το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Ιαπωνία περίπου 60 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε κρουαζιερόπλοιο. Ειδικότερα, σχεδόν 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των μελών του πληρώματος του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica, που βρίσκεται σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης όλων των μελών του πληρώματος, με τα νέα αυτά κρούσματα ανέρχεται σε περίπου 150 ο συνολικός αριθμός αυτών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στο πλοίο, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK, σημειώνοντας ότι πρόκειται δηλαδή για περίπου το ένα τέταρτο των 623 μελών του πληρώματος. Το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi διευκρίνισε ότι 57 μέλη του πληρώματος διαγνώσθηκαν τώρα θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Από αυτούς που έχουν προσβληθεί στο Costa Atlantica, μόνον ένα μέλος πληρώματος έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο, πρόσθεσε το NHK, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στο πλοίο έχοντας εμφανίσει ήπια ή καθόλου συμπτώματα της Covid-19. Οι αρχές του Ναγκασάκι δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται αγκυροβολημένο σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι από τον Φεβρουάριο για επισκευές και συντήρηση, καθώς η πανδημία ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για επισκευές στην Κίνα. Οι αρχές του Ναγκασάκι το έθεσαν σε καραντίνα από την στιγμή που έφτασε εκεί και έδωσαν εντολή στο πλήρωμά του να μην βγαίνει πέραν της προκυμαίας εκτός κι αν αυτό κριθεί απαραίτητο για νοσοκομειακούς λόγους.

Ωστόσο αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι κάποια μέλη του πληρώματος είχαν βγει από το πλοίο χωρίς να ενημερώσουν και ότι αναζητούν λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους. Το περιστατικό με το πλοίο αυτό έπεται αυτού που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος όταν περισσότεροι από 700 επιβάτες και μέλη πληρώματος διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά της Γιοκοχάμα.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας