3:15 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο κορωνοϊός είχε έρθει νωρίτερα

Ο κορωνοϊός είχε έρθει νωρίτερα

Ολοένα και περισσότεροι Ιταλοί επιστήμονες εκφράζουν την άποψη ότι ο Covid-19 είχε επισκεφτεί την ανθρωπότητα πριν γίνει αντιληπτή η επιδημία στην Ουχάν και την Κίνα γενικότερα. Την ίδια γνώμη έχει και η Σοφία Ζαφειροπούλου. Πρόκειται για Ελληνίδα γιατρό που εδώ και 35 χρόνια ζει και εργάζεται στο Μιλάνο.

«Είχαμε πολλές πνευμονίες και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά τότε δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη του κορωνοϊού και αποδίδαμε το πρόβλημα στη γρίπη Η1Ν1 και σε κρυολογήματα επειδή η Ιταλία έχει γερασμένο πληθυσμό και άρα ευάλωτο σε ιώσεις», τόνισε η Σοφία Ζαφειροπούλου.

Όταν έγινε αντιληπτή η νέα νόσος, τότε άρχισε η επιστημονική κοινότητα της Ιταλίας να δίνει σημασία σε κάθε είδους πνευμονία. Αλλά όπως εξηγεί η Ελληνίδα γιατρός «τα πράγματα είχαν ξεφύγει διότι νοσηλεύτηκαν δύο Κινέζοι με κορωνοϊό χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ενώ σε όλες τις βιομηχανικές πόλεις του Βορρά, όπως στο Μιλάνο υπάρχουν China Town με χιλιάδες Κινέζους που πηγαινοέρχονταν στην πατρίδα τους και εν αγνοία τους οι άνθρωποι μετέφεραν τον ιό που αποδείχθηκε θανατηφόρος».

Φυσικά, στην Ιταλία όλοι συμφωνούν πώς ειδικά στο Μπέργκαμο, αλλά και στο Μιλάνο τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε… η Αταλάντα. Διότι περίπου 42.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο «Σαν Σίρο» όπου διεξήχθη ο αγώνας με τη Βαλένθια για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και έκτοτε ο ιός εξαπλώθηκε με ταχύτητα φωτός. Όλοι είναι πεπεισμένοι για τον ρόλο που έπαιξε το συγκεκριμένο ματς στη διασπορά του κορωνοϊού.

«Σίγουρα δεν θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα τόσο άσχημα», εκτιμάει η Σοφία Ζαφειροπούλου, που εκτός των άλλων είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Μιλάνο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας