16:26 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Δάνεια Πειραιώς-Λογοθέτη: "Μπλόκο" λόγω αναρμοδιότητας Τουλουπάκη

Δάνεια Πειραιώς-Λογοθέτη: "Μπλόκο" λόγω αναρμοδιότητας Τουλουπάκη

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Στον “τοίχο” των αλλαγών που έφερε ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προσκρούει η προκαταρκτική έρευνα για τα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς και του εφοπλιστή Λογοθέτη την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”.

Σήμερα, 30 Ιουλίου, οι 40 συνολικά ύποπτοι οι οποίοι έχουν κληθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς αναμένονταν να παράσχουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους. Ωστόσο η ποινική διαχείριση της υπόθεσης, φαίνεται ότι βρίθει από δικονομικά ελαττώματα τα οποία έχουν γίνει αντιληπτά από τους συνηγόρους υπεράσπισης των εμπλεκομένων προσώπων.

Όπως αποκαλύπτει το ereportaz σε αίτηση-διαμαρτυρία την οποία έχει καταθέσει ο γνωστός ποινικολόγος, Θανάσης Βαρλάμης, προς την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, όχι μόνο αναφέρεται στην αναρμοδιότητα των εισαγγελέων Διαφθοράς για τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά καταγράφει μια σειρά από δικονομικά ευτράπελα τα οποία έλαβαν χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται στην διαμαρτυρία, ότι στις εκθέσεις εμφάνισης δεν αναγράφηκαν οι διερευνώμενες κατηγορίες αλλά ούτε και τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

“Κατόπιν τούτου ζητήθηκε να συμπεριληφθούν στην έκθεση εμφάνισης οι διερευνώμενες κατηγορίες, το οποίο οι Επίκουροι Εισαγγελεις Διαφθοράς αρνήθηκαν και αντ΄αυτού περιορίστηκαν να αναφερθούν όλως αορίστως προφορικά σε απιστία και επίσης αορίστως σε συμμετοχικές μορφές αυτής και σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα…”.

Επιπλέον ο κ. Βαρλάμης αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η δικογραφία απαριθμεί χιλιάδες σελίδες η προθεσμία η οποία, αρχικά, δόθηκε (για τις 26 Ιουνίου) ήταν πάρα πολύ μικρή, καθιστώντας “κενό γράμμα” την δυνατότητα προάσπισης των συμφερόντων των εντολέων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πολιτικό σκέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει σταλεί δικογραφία στη Βουλή που αφορά τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αρκετοί εκ των υπόπτων δεν κατέθεσαν τις έγγραφες εξηγήσεις τους, υποστηρίζοντας ότι από την 1η Ιουλίου, η αρμοδιότητα για τον χειρισμό της υπόθεσης ανήκει στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Ως εκ τούτου ζήτησαν η δικογραφία να διαβιαστεί εκεί.

 

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας