Δάνεια Τράπεζας Πειραιώς: Σε ανακριτή Διαφθοράς αλλά και στον “αέρα” η υπόθεση

Δάνεια Τράπεζας Πειραιώς: Σε ανακριτή Διαφθοράς αλλά και στον “αέρα” η υπόθεση

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς που αποκάλυψε το ereportaz και η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία τελμάτωνε επί ενάμιση χρόνο στο γραφείο των εισαγγελέων Διαφθοράς και “ενεργοποιήθηκε” κατόπιν αναφοράς που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια η Ελένη Τουλουπάκη κάλεσε σε έγγραφες εξηγήσεις 40 συνολικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Μιχάλη Σάλλα, ενώ ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων οι οποίες προκάλεσαν την “οργή” των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι έκαναν λόγο για σοβαρά νομικά ατοπήματα στην προδικασίας.

Εδώ και λίγες ημέρες ο φάκελος με την δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς και συγκεκριμένα στον Κωνσταντίνο Πρωτονοτάριο ο οποίος πάντως είναι αμφίβολο εάν μπορέσει να διενργήσει κύρια ανάκριση καθώς η υπόθεση τείνει να τιναχθεί στον άερα.

Νέα καταγγελία για Τουλουπάκη, αιτήσεις ακύρωσης της προδικασίας 

Όπως αποκαλύπτει το ereportaz η δικηγορική εταιρία του Αθανάσιου Βαρλάμη έχει ήδη καταθέσει από τις 5 Σεπτεμβρίου 2019 αίτηση-διαμαρτυρία προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον επόπτη των εισαγγελέων Διαφθοράς, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, με την οποία ουσιαστικά “στήνει” στον τοίχο την κα Τουλουπάκη. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι ουδέποτε ενημερώθηκαν γραπτώς για τα υπό διερεύνηση αδικήματα αλλά προφορικά, κατά παραβίαση του άρθρου 244 του Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Συμπληρωματικά, αναφέρεται, ότι από την 1η Ιουλίου η εισαγγελέας Διαφθοράς δεν είναι αρμόδια για τον χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί τέσσερις ακυρότητας της προδικασίας. Η προσφυγή κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (προεδρεύει ο κ. Ζαγοριανός), ενώ έχει παραπεμφθεί σε εισαγγελέα για γνωμάτευση και πρόταση προς το συμβούλιο. Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων τότε η διαδικασία τινάζεται στον αέρα καθώς θα οριστεί άλλος εισαγγελέας ο οποίος θα κληθεί να δινεργήσει νέα προκαταρκτική εξέταση!

Διαβάστε επίσης: 

Διώξεις για τα δάνεια της Πειραιώς 

Μπλόκο λόγω αναρμοδιότητας Τουλουπάκη

Σχόλια