3:19 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η κατάργηση του ασύλου ανομίας είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η κατάργηση του ασύλου ανομίας είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ

«Αυτή τη φορά θύματα δεν ήταν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτή τη φορά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, τριάντα κουκουλοφόροι χτύπησαν βίαια και χωρίς κανένα δισταγμό μέλη της παράταξης ΜΠΛΟΚΟ, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός φοιτητή στο κεφάλι, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Και επισημαίνει: «Χθες ήταν οι φοιτήτριες, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Σχολή στην Αθήνα, σήμερα είναι οι φοιτητές μέλη του ΜΠΛΟΚΟ στο ΕΚΠΑ.

Η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και έφτασε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στο μπάχαλο μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υπογραμμίζει, επίσης, πως «η κατάργηση του ασύλου ανομίας είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ, τώρα όλοι μαζί πρέπει να συνταχθούμε για να τελειώσουν οι εγκληματικές δραστηριότητες μέσα στα πανεπιστήμια».

Καταδικάζοντας την επίθεση και με την ευχή ο τραυματισμός του φοιτητή να μην είναι σοβαρός, η ανακοίνωση καταλήγει: «καλούμε σύσσωμους τους φοιτητές να διεκδικήσουν στις 18 Μαΐου το αυτονόητο δικαίωμά τους. Το δικαίωμα σε ένα ασφαλές, ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Τουρκία η άρνησή της για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ΗΠΑ κατανοούν ποιοι είναι οι αξιόπιστοι εταίροι στην περιοχή – “Καρφιά” εναντίον της Τουρκίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας