22:27 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δασκάλα επιχείρησε να πουλήσει κοριτσάκι για 10.000 δολάρια

Δασκάλα επιχείρησε να πουλήσει κοριτσάκι για 10.000 δολάρια

Η αστυνομία στην ανατολική Ουκρανία συνέλαβε μία δασκάλα με την κατηγορία πως προσπάθησε να πουλήσει ένα 13χρονο κορίτσι για 10.000 δολάρια.

Το κορίτσι ζούσε σε οικοτροφείο στην περιοχή του Χάρκοβο για ορφανά και παιδιά από διαλυμένες οικογένειες.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ δημοσιοποίησε την υπόθεση στο Facebook, με φωτογραφίες της δασκάλας και του κοριτσιού. Ανέφερε μάλιστα πως η αστυνομία την παρακολουθούσε εδώ και 4 μήνες. Ο Αβάκοφ πρόσθεσε πως ο αγοραστής άφησε να εννοηθεί ότι τα όργανα του κοριτσιού θα αφαιρούνταν και θα πωλούνταν.

Ο αγοραστής ζήτησε πληροφορίες σχετικά με την υγεία του κοριτσιού και πλήρωσε τη δασκάλα 39 δολάρια για φωτογραφίες της μικρής και των ιατρικών της αρχείων, γράφει ο Αβάκοφ.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατονομάσει την δασκάλα ως την Γκαλίνα Κοβαλένκο. Διδάσκει ουκρανικά και ρωσικά, καθώς και λογοτεχνία ενώ έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, αναφέρουν.

Ο Αβάκοφ δήλωσε: «Η Γκαλίνα προετοιμαζόταν για την αγοραπωλησία εδώ και ένα χρόνο. Έπιασαν την δασκάλα στα πράσα όταν πήρε το κορίτσι από το οικοτροφείο, την έφερε στους αγοραστές και έλαβε χρήματα».

Εάν κριθεί ένοχη η δασκάλα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 12 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας