21:36 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

«Δάσκαλος» στις απάτες σε…φιλέτα της κτηματαγοράς!

«Δάσκαλος» στις απάτες σε…φιλέτα της κτηματαγοράς!

Ένας «δάσκαλος», μια ηλικιωμένη δικηγόρος και οι δύο συνεργοί τους είναι τα μέλη μιας σπείρας που «παζάρευε» να αγοράσει δύο ακίνητα «φιλέτα» στην περιοχή της Γλυφάδας χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και εξαπατώντας τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Η σύλληψή τους έγινε με κινηματογραφικό τρόπο σε καφετέρια που βρίσκεται μια «ανάσα» από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


Η «Μ» φέρνει στο φως τις λεπτομέρειες της τεχνικής που χρησιμοποιούσε η σπείρα με θύματα έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και έναν δικηγόρο για «πώληση» ύψους 2 εκατ. ευρώ!


Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της απάτης μέσω real estate, το ύψος της οποίας ξεπέρασε τα 2.000.000 ευρώ, και είχε ως θύματα έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και έναν δικηγόρο.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2021 όταν ο «δάσκαλος» -με αυτό το παρατσούκλι είναι γνωστός ο συγκεκριμένος άντρας στην πιάτσα των παρανόμων- κάλεσε τηλεφωνικά έναν μεσίτη και τον ενημέρωσε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ακίνητο στην περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και διά ζώσης συναντήσεις ώστε ο ενδιαφερόμενος «αγοραστής» να δει το ακίνητο που δέσποζε σε ένα οικόπεδο εκατοντάδων τετραγωνικών. Μάλιστα, ο «αγοραστής» ήταν τόσο ενθουσιασμένος με το ακίνητο που συμφώνησε να το αγοράσει αντί 2.650.000 ευρώ! Το επόμενο χρονικό διάστημα επίμονα και βιαστικά ζητούσε από τον ιδιοκτήτη και τον μεσίτη να προχωρήσουν τις διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο… μυαλό του είχε κάνει ήδη δικό του το ακίνητο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπούσε εταιρεία real estate έμαθε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο πωλείται και με έναν συνεργάτη του επικοινώνησαν με μία από τις κατηγορούμενες, η οποία εμφανίστηκε ως πληρεξούσιος δικηγόρος του «μαϊμού» ιδιοκτήτη.

Συνεννοήσεις

Οι συνεννοήσεις για την «πώληση» αντί 1.300.000 ευρώ έγιναν πολύ γρήγορα και μάλιστα τα μέλη του κυκλώματος έπεισαν τους… νέους αγοραστές να τους καταβάλουν 15.000 ευρώ στον λογαριασμό τους. Τον ίδιο μήνα, άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσπάθησαν να ολοκληρώσουν τη «μαϊμού» αγοραπωλησία μέσω συμβολαιογράφου, η οποία αντιλήφθηκε τα πλαστά δικαιολογητικά και δεν προχώρησε. Αντίθετα απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και έκανε την καταγγελία. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη αναγνώρισε σε φωτογραφίες τους παρ’ ολίγον «ιδιοκτήτες» του ακινήτου.

Όμως η σπείρα είχε απλώσει και αλλού τα δίχτυα της και προσπάθησε να «αγοράσει» και δεύτερο ακίνητο και πάλι στην περιοχή της Γλυφάδας. Μία εκ των κατηγορουμένων συστήθηκε ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρείας και προχώρησε τις διαδικασίες για την πώληση του ακινήτου αντί ενός 1.000.000 ευρώ. Το θύμα αυτή τη φορά ήταν ένας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και ενδιαφέρθηκε για το ακίνητο. Μάλιστα πείστηκε να καταβάλει προκαταβολή 10.000 ευρώ για να μην το χάσει. Η «μαϊμού» πληρεξούσια δικηγόρος, για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, του έστειλε και σχετικό έγγραφο με θεώρηση γνησίου υπογραφής από ΚΕΠ του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η οποία ήταν πλαστή. Όλα ήταν έτοιμα ώστε να «πέσουν» οι υπογραφές, αλλά την τελευταία στιγμή όλο κάποιο εμπόδιο εμφανιζόταν και δεν γινόταν η μεταβίβαση.

Τους εμπλεκομένους «άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια» και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν η στιγμή που στην υπόθεση ενεπλάκη το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ξεκίνησε την έρευνά του ύστερα από μηνύσεις που υποβλήθηκαν.

Σχεδιάστηκε επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε καφετέρια που βρίσκεται λίγα μέτρα από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες και περίμεναν να γίνει το τελικό ραντεβού μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων, των «μαϊμού» πωλητών και των υποψήφιων αγοραστών. Μόλις η μία από τις κατηγορούμενες πήρε στα χέρια της τα 10.000 ευρώ τα οποία είχαν προσημειώσει οι αστυνομικοί, βρέθηκε περικυκλωμένη χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης ήταν ακόμα ένα μέλος, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Ο 44χρονος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συνελήφθη. Λίγο αργότερα, μιλώντας στους αστυνομικούς, φέρεται να είπε ότι «από τις 10.000 ευρώ θα έπαιρνα το μερίδιό μου, περίπου 1.000 ευρώ. Ο «δάσκαλος» μού είχε αναθέσει να βρω αγοραστές για τα δύο ακίνητα. Όταν κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν ήταν νόμιμα, απευθύνθηκα στις δύο συλληφθείσες, οι οποίες βρήκαν πράγματι αγοραστές, παίρνοντας και εγώ το μερίδιό μου».

Αντιπρόσωπος

Ποιος ήταν όμως ο περίφημος «δάσκαλος» και από πού… γνωρίστηκε με τις διωκτικές αρχές; Πρόκειται για έναν 57χρονο που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει μεγάλη αγάπη για τα νότια προάστια της Αττικής. Στις αρχές του 2022 ο «δάσκαλος», όπως τον γνωρίζουν στην «πιάτσα», χωρίς κανείς να ξέρει από πού προήλθε το συγκεκριμένο παρατσούκλι, είχε ξανασυλληφθεί για παρόμοια απάτη. Τότε είχε για συνεργούς του δύο «συναδέλφους» του εκπαιδευτικούς από το Αγρίνιο. Ο «δάσκαλος» συστήθηκε ως αντιπρόσωπος των ιδιοκτητών ενός οικοπέδου πολύ κοντά στο Γκολφ της Γλυφάδας και έπεισε τον υποψήφιο αγοραστή ότι «θα προχωρούσε στην πώληση αντί 430.000 ευρώ λόγω ανάγκης». Μάλιστα του έδωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την πώληση, τα οποία όμως όπως αποδείχτηκε δεν ήταν τα πραγματικά. Συνελήφθη και πάλι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Όπως και στην τελευταία περίπτωση αφέθηκε ελεύθερος και απτόητος για να προσπαθήσει να «στήσει» τη νέα απάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: 60χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 20χρονη σε στάση λεωφορείου

Σεισμός σε Μυτιλήνη – Κρήτη: Πιθανα τα 6 Ρίχτερ λένε σεισμολόγοι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας