18:05 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

«Δε θα απαιτηθούν νέα μέτρα αν πετύχουμε τους στόχους»

«Δε θα απαιτηθούν νέα μέτρα αν πετύχουμε τους στόχους»

Την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και θα αρχίσει να μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2014 και έπειτα, επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι η Ευρωομάδα (Eurogroup), τον Νοέμβριο του 2012 δεσμεύτηκε σε περαιτέρω μείωση του λόγου «χρέους/ΑΕΠ» όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στο δημοσιονομικό ισοζύγιο.

«Η δέσμευση αυτή συνδέεται ξεκάθαρα με την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και δεν απαιτεί νέα μέτρα», τονίζει ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής θεωρείται σημαντική η μείωση του δημόσιου χρέους προκειμένου να ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης».

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια για την επίσπευση της επανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα συμβάλλουν στην επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη και αναπτυξιακή τροχιά.[/quote_text]

Πάντως ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει ότι «έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, κυρίως μέσω των δεικτών οικονομικού κλίματος, εμπιστοσύνης και ανταγωνιστικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας