8:36 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Δείπνο με πολιτικές προεκτάσεις για Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή

Δείπνο με πολιτικές προεκτάσεις για Μητσοτάκη  και Κώστα Καραμανλή

Ένα δείπνο με πολλαπλές πολιτικές προεκτάσεις για τα εσωτερικά της ΝΔ και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ήμερες.

Συνδαιτυμόνες, όπως αποκάλυψε η στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής, ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το δείπνο, μάλιστα, έγινε μετά συζύγων των δυο πολιτικών, της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και της Νατάσας Καραμανλή, που σημαίνει ότι δεν είχε αυστηρά επίσημο χαρακτήρα, αλλά ήταν πιο χαλαρό.

Άλλωστε, Μητσοτάκης και Καραμανλής, λόγω της πανδημίας είχαν αρκετό καιρό να τα πουν δια ζώσης και ως εκ τούτου το δείπνο ήταν μια καλή ευκαιρία. Ενδεχομένως να συζήτησαν τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και κυρίως το θέμα της κύρωσης των Μνημονίων με την Βόρεια Μακεδονία το οποίο και αποτελεί “αγκάθι” στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς ενόψει της ψήφισής του από την ελληνική Βουλή αρκετοί  βουλευτές της ΝΔ κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα διαφωνούν και με πολλούς τρόπους έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να τα καταψηφίσουν.

Ο Κώστας Καραμανλής στο παρελθόν έχει εκφράσει την “διστακτικότητά” του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας λέγοντας πως “δεν θα πρέπει κανείς να θεωρεί ότι, υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παίρνει αυτομάτως εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση” δίνοντας έτσι τον τόνο σε όσους βουλευτές στο κόμμα της ΝΔ θεωρούν πως δεν θα πρέπει να υποχωρήσουν από τις θέσεις που προεκλογικά είχαν πάρει δημόσια και επιτακτικά ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης 

Σάββας Καλεντερίδης για το Euro2020: «Η συμφωνία των Πρεσπων Είναι το χειρότερο διπλωματικό χαρτί» (Βίντεο)

Ανακαλεί ο Κ. Βελόπουλος τα όσα διέδιδε για την Μάγδα Φύσσα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας