More

  Δέκα χρήσεις του κινητού που εμποδίζουν την παραγωγικότητά σας στη δουλειά

  Η ανταλλαγή e-mail και μηνυμάτων είναι μία καθημερινή συνήθεια σχεδόν όλων των ανθρώπων. Η υπερβολική χρήση, όμως, του κινητού αλλά και των εφαρμογών του μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητά σας και να σας αποξενώσει από το εργασιακό ή το φιλικό σας περιβάλλον.

  10. Η συνεχής περιέργεια να ελέγχετε τα πάντα

  Αυτό σας κάνει να χάνετε την ικανότητα σας να αναρωτιόσαστε και να ψάχνετε περισσότερο τα πράγματα, καθώς μόλις ανοίξετε το κινητό σας έχετε πάντα μπροστά σας ό,τι χρειάζεστε χωρίς να κάνετε κάποια ιδιαίτερη αναζήτηση.

  9. Έχοντας το κινητό ανοιχτό πριν κοιμηθείτε

  Το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη του τηλεφώνου σας θεωρείται ότι εισέρχεται στον εγκέφαλο μέσω των ματιών και προσκρούει στον επιγονώδη αδένα. Αυτός ο αδένας παίζει ρόλο στην παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου και των κύκλων αφύπνισης. Με τον τρόπο αυτό οι συσκευές που χρησιμοποιούνται κοντά στο κρεβάτι μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του ύπνου σας.

  8. Ανοίγοντας τη μία εφαρμογή μετά την άλλη

  Σπάνια οι άνθρωποι αρκούνται στο να ανοίξουν το διαδίκτυο ή να απαντήσουν απλά σε ένα τηλεφώνημα τους. Τις περισσότερες φορές όταν ελέγχετε τον καιρό, μπορεί μετά να δείτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, να διαβάσετε μία είδηση και τέλος να ανεβάσετε μία φωτογραφία στο Instagram.

  7. Τσεκάροντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις σας

  Η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να σας κάνει να αφήσετε κάτι που αρχίσατε στην άκρη, ή ακόμη χειρότερα να σας αποσπάσει την προσοχή ενώ οδηγείτε, γεγονός που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

  6. Οι πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας

  Παρόλο που οι εφαρμογές αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες, πολλές φορές καταλήγουν για γίνονται «εξάρτηση» και να σας στερούν την ικανότητα να σκεφτόσαστε παραγωγικά.

  5. Έχοντας μονίμως το κινητό στο οπτικό σας πεδίο

  Έχοντας το τηλέφωνό σας για παράδειγμα πάνω στο τραπέζι που πίνετε καφέ με τους φίλους σας, σας αποτρέπει από το να απολαύσετε μερικές στιγμές χαλάρωσης μαζί τους.

  4. Στέλνοντας συνεχώς μηνύματα

  Το να στέλνετε αδιάλειπτα μηνυμάτων σε άλλους, σας αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε άλλο.

  3. Τσεκάροντας συνεχώς τα social media σας

  Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να τροφοδοτήσουν την εμμονή σας με τη ζωή των άλλων ανθρώπων, αλλά και να σας κάνουν να καυχιόσαστε για το τι κάνετε ή έχετε κάνει.

  2. Τραβώντας συνεχώς φωτογραφίες

  Ένα από τα πλεονεκτήματα των σημερινών smartphones είναι ότι λειτουργούν και ως κάμερες υψηλής ποιότητας. Ενώ είναι υπέροχο να θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία για να έχετε ένα αναμνηστικό της συγκεκριμένης στιγμής, παριστάνοντας τους «παπαράτσι» στη ζωή σας, σας αποσπά από το να ζείτε το τώρα.

  1. Ελέγχοντας συνεχώς τα μηνύματα και τα τα e-mail σας

  Τα smartphones σας «βγάζουν» έξω από το παρόν. Όταν ελέγχετε διαρκώς τα e-mail και τα προσωπικά σας μηνύματα, η προσοχή σας αποσπάται από την παραγωγικότητά σας και δίνετε την εντύπωση του ότι «προτιμώ να κάνω αυτό, παρά να απολαμβάνω τη στιγμή».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Αποκάλυψη: Ομολογία ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συνομιλούσε εκ μέρους των επενδυτών που κατηγορούνται για σκάνδαλο στη Ζάκυνθο

  Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδος ΜΠΑΜ. Ο Προέδρος της κοινότητας Αναφωνήτριας Ζάκυνθου ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι κατά το χρονικό διάστημα Φεβ 2015- Φεβ 2016 συνομιλούσε με...

  ΑΕΠΠ: Ο υπερήφανος σύζυγος της κυρίας αντιπροέδρου που συντάσσει τροπολογίες

  Εξώδικο προς την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με αφορμή το δημοσίευμά μας με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2020, με τίτλο «Βαριές σκιές στην Αρχή για...

  «Σκάι» βόµβα µε την «ωραία Ιωάννα» της Κρήτης

  Το μεγάλο τηλεοπτικό της άλμα ετοιμάζεται να κάνει φέτος το καλοκαίρι η Ιωάννα Μαλέσκου, καθώς από δασκάλα που ξεκίνησε βρέθηκε στα τηλεοπτικά πλατό της...

  «Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε», η νέα ενημερωτική εκστρατεία για την ψωρίαση 

  «Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την παρότρυνση των ασθενών με ψωρίαση να επισκεφθούν...

  27 νέα κρούσματα, τα 14 στις πύλες εισόδου και ένας θάνατος – Η κατανομή των κρουσμάτων

  Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο...