More

  Δέκα χρήσεις του κινητού που εμποδίζουν την παραγωγικότητά σας στη δουλειά

  Η ανταλλαγή e-mail και μηνυμάτων είναι μία καθημερινή συνήθεια σχεδόν όλων των ανθρώπων. Η υπερβολική χρήση, όμως, του κινητού αλλά και των εφαρμογών του μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητά σας και να σας αποξενώσει από το εργασιακό ή το φιλικό σας περιβάλλον.

  10. Η συνεχής περιέργεια να ελέγχετε τα πάντα

  Αυτό σας κάνει να χάνετε την ικανότητα σας να αναρωτιόσαστε και να ψάχνετε περισσότερο τα πράγματα, καθώς μόλις ανοίξετε το κινητό σας έχετε πάντα μπροστά σας ό,τι χρειάζεστε χωρίς να κάνετε κάποια ιδιαίτερη αναζήτηση.

  9. Έχοντας το κινητό ανοιχτό πριν κοιμηθείτε

  Το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη του τηλεφώνου σας θεωρείται ότι εισέρχεται στον εγκέφαλο μέσω των ματιών και προσκρούει στον επιγονώδη αδένα. Αυτός ο αδένας παίζει ρόλο στην παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου και των κύκλων αφύπνισης. Με τον τρόπο αυτό οι συσκευές που χρησιμοποιούνται κοντά στο κρεβάτι μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του ύπνου σας.

  8. Ανοίγοντας τη μία εφαρμογή μετά την άλλη

  Σπάνια οι άνθρωποι αρκούνται στο να ανοίξουν το διαδίκτυο ή να απαντήσουν απλά σε ένα τηλεφώνημα τους. Τις περισσότερες φορές όταν ελέγχετε τον καιρό, μπορεί μετά να δείτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, να διαβάσετε μία είδηση και τέλος να ανεβάσετε μία φωτογραφία στο Instagram.

  7. Τσεκάροντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις σας

  Η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να σας κάνει να αφήσετε κάτι που αρχίσατε στην άκρη, ή ακόμη χειρότερα να σας αποσπάσει την προσοχή ενώ οδηγείτε, γεγονός που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

  6. Οι πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας

  Παρόλο που οι εφαρμογές αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες, πολλές φορές καταλήγουν για γίνονται «εξάρτηση» και να σας στερούν την ικανότητα να σκεφτόσαστε παραγωγικά.

  5. Έχοντας μονίμως το κινητό στο οπτικό σας πεδίο

  Έχοντας το τηλέφωνό σας για παράδειγμα πάνω στο τραπέζι που πίνετε καφέ με τους φίλους σας, σας αποτρέπει από το να απολαύσετε μερικές στιγμές χαλάρωσης μαζί τους.

  4. Στέλνοντας συνεχώς μηνύματα

  Το να στέλνετε αδιάλειπτα μηνυμάτων σε άλλους, σας αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε άλλο.

  3. Τσεκάροντας συνεχώς τα social media σας

  Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να τροφοδοτήσουν την εμμονή σας με τη ζωή των άλλων ανθρώπων, αλλά και να σας κάνουν να καυχιόσαστε για το τι κάνετε ή έχετε κάνει.

  2. Τραβώντας συνεχώς φωτογραφίες

  Ένα από τα πλεονεκτήματα των σημερινών smartphones είναι ότι λειτουργούν και ως κάμερες υψηλής ποιότητας. Ενώ είναι υπέροχο να θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία για να έχετε ένα αναμνηστικό της συγκεκριμένης στιγμής, παριστάνοντας τους «παπαράτσι» στη ζωή σας, σας αποσπά από το να ζείτε το τώρα.

  1. Ελέγχοντας συνεχώς τα μηνύματα και τα τα e-mail σας

  Τα smartphones σας «βγάζουν» έξω από το παρόν. Όταν ελέγχετε διαρκώς τα e-mail και τα προσωπικά σας μηνύματα, η προσοχή σας αποσπάται από την παραγωγικότητά σας και δίνετε την εντύπωση του ότι «προτιμώ να κάνω αυτό, παρά να απολαμβάνω τη στιγμή».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Τανέρ Ολμέζ: o «γιατρός»-φαινόμενο που Σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης

  Ο Τανέρ Ολμέζ είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και με μεγάλη πειθώ ερμηνεύει έναν αυτιστικό γιατρό, με σύνδρομο Savant.

  Επίθεση με βιτριόλι: Για πολλές εβδομάδες θα παραμείνει η άτυχη Ιωάννα στο νοσοκομείο

  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έδωσε στην ΕΡΤ η πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου, γιατρός της Ιωάννας και διευθύντρια της μονάδας πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων...

  Επίθεση με βιτριόλι: Τα στοιχεία δείχνουν «συμβόλαιο»

  Είναι πολύ πιθανόν η δράστις που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι, το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα, να είχε κάνει "πρόβα". Το γεγονός...

  Η Covid-19 δεν κολλάει στη… Μύκονο

  Ο δήµαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς είναι σίγουρος ότι όλα τα µεγάλα ονόµατα της διασκέδασης θα λειτουργήσουν κανονικά στη Μύκονο. Ή έστω υπάρχει η αισιοδοξία ότι...

  Ανοίγουν τα δημοτικά 1η Ιουνίου – Οδηγίες για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού

  Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοιό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία συνέταξε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της...