4:51 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Δένδιας: «Θα επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη»

Δένδιας: «Θα επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη»
Στο έργο της κυβέρνησης όσον αφορά τα μέτωπα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στάθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του ενώπιον του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας παράλληλα τη διαφωνία της Αθήνας στο «Δουβλίνο 3», αλλά και την δέσμευση της κυβέρνησης για την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, πλέον η εισροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο έχει μειωθεί σε σημείο που είναι ζήτημα εάν διαβαίνει τα σύνορα ένας μετανάστης ανά εβδομάδα, τη στιγμή που τον Ιούνιο του 2012, όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση, εισέρχονταν καθημερινά δεκάδες.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαφώνησε με την Ευρώπη στο Δουβλίνο 3.

«Από εδώ και πέρα, θα υπάρχει πορεία διαφοροποίησης» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας, εξηγώντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αντιληφθούν πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ώστε όσοι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν και δεν μπορούν να επιστραφούν, να μοιράζονται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης».

Αναφερόμενος δε στις δράσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πια καθαρό το κέντρο της πρωτεύουσας του κράτους, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια.

«Εδώ και λίγους μήνες αυτό δεν ήταν δυνατόν. Αυτό το κατάφερε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε την δέσμευση της κυβέρνησης για τήρηση του νόμου ενώπιον κάθε παράβασης.

«Δική μας προμετωπίδα είναι ο νόμος και η τάξη. Τον νόμο και την τάξη θα επιβάλουμε. Για εμάς δεν είναι ανεκτές οι Σκουριές, όπως δεν είναι ανεκτή και η Μανωλάδα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας