20:47 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Δέσμευση του Πέτρου Κόκκαλη για την τήρηση των κανόνων αλιείας στο Θρακικό Πέλαγος

Δέσμευση του Πέτρου Κόκκαλη για την τήρηση των κανόνων αλιείας στο Θρακικό Πέλαγος

Συνεχίζεται η περιοδεία του Πέτρου Κόκκαλη, Γραμματέα του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτή των Πρασίνων, μαζί με συνυποψήφιες στην Κεντρική -Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη συναντήθηκε στην ιχθυόσκαλα, με τον πρόεδρο των αλιέων Αλεξανδρούπολης, κ. Δημήτρη Σαρίκα.

Το θέμα που τέθηκε ως πρωταρχικό κατά τη συνάντησή τους ήταν το γεωπολιτικό που οδηγεί τους ντόπιους αλιείς σε αδιέξοδο, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν την ασύδοτη, παράνομη αλιεία από τους Τούρκους ψαράδες και την αθρόα εισαγωγή ψαριών από τη γειτονική χώρα, τα οποία κατά κύριο λόγο έχουν αλιευθεί στο Θρακικό Πέλαγος.

Όπως τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, «οι αλιείς είναι μόνοι τους, με τα γεωπολιτικά ζητήματα να τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Δεσμεύομαι πως στην επόμενη θητεία θα επιδιώξω την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την εισαγωγή όσων έχουν αλιευθεί παράνομα από τους αλιείς της γειτονικής χώρας, που σήμερα αλιεύουν ακόμα και εντός των 6 μιλίων ανενόχλητοι, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο της Θαλασσας».

Το Θρακικό Πέλαγος αποτελεί μια εξαιρετική φυσική ιχθυογεννητική θάλασσα, γεγονός που οφείλεται στο Δέλτα του Έβρου, του Νέστου και των λιμνοθαλασσών που υπάρχουν ανάμεσα, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης. Το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, με τους Τούρκους αλιείς να διέρχονται ανενόχλητοι, αδιαφορώντας για όλους τους κανόνες αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα οι ντόπιοι αλιείς, πέραν αυτού του προβλήματος, καλούνται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της συνεχόμενης αύξησης των τιμών, αλλά και τις καθυστερήσεις στις καταβολές αποζημιώσεων. Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, που προτάσσει ο ΚΟΣΜΟΣ, έχει ως κορυφαίο θέμα την ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος των ομάδων αλιέων και των πολιτών με κοινό παρονομαστή το σεβασμό στο περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεπιθύμητος στη Θήβα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος – «Σας ευχαριστώ που με διώχνετε…» 

ΤΑΙΠΕΔ: Διαφθορά και διαπλοκή κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας