6:49 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Διαλυνάς: "Απαράδεκτο που δεν έγινε νωρίτερα η επίταξη κλινικών!"

Διαλυνάς: "Απαράδεκτο που δεν έγινε νωρίτερα η επίταξη κλινικών!"

Απαράδεκτο να μην έχει γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη τόνισε o δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς από τη στιγμή που καθημερινά υπάρχουν 600 και 700 κρούσματα. Όπως εξήγησε ο κ. Διαλυνάς στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”, η επίταξη που επιβλήθηκε σε δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται από το άρθρο 18 του Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτό, “επίταξη είναι μία προσωρινή στέρηση της χρήσεως με μονομερή πράξη του κράτους για τον σκοπό να ικανοποιηθεί έκτακτη και άμεση δημόσια ανάγκη” επισήμανε ο δικηγόρος.

«Το Σύνταγμα επιτρέπει μόνο την προσωρινή επίταξη. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας, γίνεται παραπομπή στον νόμο 4757. Η επίταξη θα διαρκέσει μέχρι 28 Φεβρουαρίου ΄21 και, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διάδοσης κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας μπορεί να παραγγέλνει την αναγκαστική δέσμευση στο Δημόσιο της χρήσης ολόκληρου ιδιωτικού θεραπευτηρίου, όπως εδώ, ή νοσοκομείου, καθώς και όλων των ιατρικών, νοσηλευτικών και βοηθητικών υπηρεσιών του θεραπευτηρίου ή του νοσοκομείου και επίσης με την απόφαση του υπουργού Υγείας καθορίζεται το χρονικό διάστημα της δέσμευσης που είναι 15 ημέρες» επισήμανε ο Νίκος Διαλυνάς.

Όσον αφορά στην αποζημίωση, η οποία θα δοθεί, αυτή, σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, θα κριθεί με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας και Οικονομικών το αργότερο μέχρι 45 ημέρες από τότε που ξεκινά η επίταξη.

Ο εκδότης της ΜΠΑΜ και διευθυντής του ereportaz.gr Πέτρος Κουσουλός καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία εκπαίδευση των εργαζομένων στις κλινικές για τον Covid-19 αν και η Θεσσαλονίκη “βράζει” εδώ και αρκετό καιρό.

Παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί για ότι οτιδήποτε λάβει χώρα σε αυτές τις κλινικές αυτές τις 15 ημέρες είναι υπεύθυνο το δημόσιο. Οι ιδιοκτήτες των κλινικών δεν έχουν καμία ευθύνη. Όπως είπε ο κ.Διαλυνάς οι ασθενείς που βρίσκονταν σε αυτές τις κλινικές μεταφέρθηκαν ήδη το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β. Παπαευαγγέλου: Δυστυχώς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες ζωών θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα

 

Κορωνοϊός: 549 διασωληνωμένοι – 84 θάνατοι -1388 κρούσματα!

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας