1:38 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους του Ιπποδρόμου

Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους του Ιπποδρόμου

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην παλιά Βουλή μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν μαζί με τα άλογά τους εργαζόμενοι από τον Ιππόδρομο.

Όπως ανέφεραν  2.000 οικογένειες και 350 άλογα πρόκειται να μείνουν άνεργες αν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Είμαι προπονητής στον ιππόδρομο εδώ και 47 χρόνια. Ζητάμε ακρόαση από τον πρωθυπουργό και ζητάμε να μην κλείσει ο ιππόδρομος», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους διαμαρτυρόμενους.

«Αγώνες γίνονται κάθε Δευτέρα στον Ιππόδρομο. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε σύμβαση με την κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ το 2015 και έδωσε το ιπποδρομιακό στοίχημα και τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών στον ΟΠΑΠ.

Η σύμβαση αυτή δεν κατοχύρωσε τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Αυτή τη στιγμή ο ΟΠΑΠ θέλει να κλείσει τον Ιππόδρομο. Δε θέλει να συνεχιστούν οι ελληνικές ιπποδρομίες. Πρέπει ο ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να κάτσουν σε ένα τραπέζι να βρουν μια λύση» σημείωσε άλλος.

Μία τρίτη εργαζόμενη, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως μπορεί ο Ιππόδρομος να θεωρείται θέαμα, αλλά για τους ίδιους είναι η διαβίωσή τους, η οποία είναι σε κίνδυνο.
Να σημειωθεί πως ορισμένοι συγκεντρωθέντες κατήγγειλαν πως η αστυνομία τους απείλησε με προσαγωγές ώστε να διαλύσουν τη διαμαρτυρία, ωστόσο οι ίδιοι τονίζουν πως πρόκειται για ειρηνική συγκέντρωση και δεν σκοπεύουν να κλείσουν τον δρόμο.

Διαβάστε ακόμη 

Rapid test: Σύλληψη φαρμακοποιού στον Έβρο για πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά

Αντιεµβολιαστής Νίκος Αντωνιάδης: “Έφοδος” της ΑΑΔΕ στο “AntoniadisTV”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας