7:30 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Διαζύγιο για τον Πούτιν μετά από 30 χρόνια γάμου

Διαζύγιο για τον Πούτιν μετά από 30 χρόνια γάμου

Τέλος γάμου για τον Ρώσο Πρόεδρο και τη σύζυγό του μετά από 30 χρόνια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγός του, Λιουντμίλα, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι χωρίζουν μετά από σχεδόν 30 χρόνια γάμου.

Οι Putins έκανε την δήλωση στην κρατική τηλεόραση μετά την παρουσία τους σε παράσταση μπαλέτου στο Κρεμλίνο.

«Ήταν κοινή μας απόφαση”, δήλωσε ο Πούτιν.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Η Λιουντμίλα Πούτιν ήταν σπάνια στο κοινό κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του συζύγου της στην κορυφή της ρωσικής πολιτικής και άφησε να εννοηθεί ότι δεν της άρεσει να ταξιδεύει μαζί του στα συχνά ταξίδια του.[/quote_text]

«Δεν μου αρέσει δημοσιότητα και το να πετάω είναι δύσκολο για μένα», είπε.

Οι Πούτιν παντρεύτηκαν στις 28 Ιουλίου 1983, και έχουν δύο κόρες, τη Μαρία και την Εκατερίνα. Στην τηλεοπτική ανακοίνωση του διαζυγίου τους, ο Πούτιν εμφανίστηκε μουδιασμένος και η Λιουντμίλα χαμογέλασε διστακτικά.

«Δεν βλέπαμε σχεδόν ποτέ ο ένας τον άλλον. Ο καθένας ζει τη δική του ζωή “, δήλωσε ο Πούτιν. Η Λιουντμίλα Πούτιν είπε, “Θα είμαστε αιώνια πολύ κοντά σαν άνθρωποι. Είμαι ευγνώμων … ότι με στηρίζει. ”

Δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις για το πώς η κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί από το κοινό. Το διαζύγιο είναι κοινό στη Ρωσία, και περίπου 700.000 ζεύγη διέλυσαν το γάμο τους το 2009, σύμφωνα με τη UNICEF.

Οι Ρώσοι ηγέτες, σε αντίθεση με τους ομολόγους τους στη Δύση, γενικά κρατάνε την προσωπική τους ζωή καλά έξω από τη δημόσια θέα.

Όμως ο Πούτιν έχει δείξει να υποστήριζει τις παραδοσιακές κοινωνικές αξίες και εμφανίζεται σε λειτουργίες των εορτών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η εκκλησία επιτρέπει το διαζύγιο υπό ορισμένες συνθήκες. Δεν είναι σαφές αν οι Πούτιν ζήτησαν ποιμαντική συμβουλή ή άδεια πριν από τη διάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας