8:52 Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Διχασμένη η επιτροπή για το άνοιγμα των δημοτικών φαίνεται να υπερισχύει το ναι για τις μεγάλες τάξεις

Διχασμένη η επιτροπή για το άνοιγμα των δημοτικών φαίνεται να υπερισχύει το ναι για τις μεγάλες τάξεις

Σε συνέχεια της αποκλειστικής συνέντευξης που έδωσε στην Μπαμ η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Μαρίζα Τσολιά κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξουνε και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία -αφού η χώρα πάει καλά και η διασπορά του ιού στην κοινότητα έχει σχεδόν εκμηδενιστεί-η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων Εμφανίζεται διχασμένη σ’ αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Μαρίζα Τσολιά συμμετέχει στην επιτροπή και φαίνεται ότι καθώς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα, Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να ανοίξουν τουλάχιστον οι μεγάλες τάξεις του δημοτικού.  Έτσι υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν την 1η Ιουνίου η Ε και η ΣΤ δημοτικού

Ενώ μια δεύτερη σκέψη είναι να ανοίξουν τα σχολεία την 1 Σεπτεμβρίου δηλαδή 11 μέρες νωρίτερα από το κανονικό.

Καθώς λοιπόν εγώ έγραφα αυτό το άρθρο και ανακοίνωνα στο γιο μου ότι υπάρχει σκέψη να ανοίξουν τα σχολεία η ενθουσιώδης απάντηση του ήταν «επιτέλους». Τα παιδιά έχουνε κουραστεί από το μάθημα στο ταμπλετ για την οθόνη κουράζει τα μάτια τους και θέλουνε να βρεθούνε στο φυσικό τους χώρο και να ξαναδούν  τους φίλους τους και τους καθηγητές τους.

Tι δήλωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Μαρίζα Τσολιά στην Αλεξία Σβώλου και την ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ

Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή», έγραφε στα μέσα του 1800 ο Βίκτωρας Ουγκώ κλείνοντας μέσα σε μια φράση την ανεκτίμητη αξία της εκπαίδευσης. Σε ελεύθερη μετάφραση το απόφθεγμα του Ουγκώ σημαίνει ότι όσοι καταλήγουν στη φυλακή, θα είχα διαφορετική πορεία στη ζωή τους αν είχαν λάβει την πρέπουσα εκπαίδευση.

Το σχολείο είναι το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, αλλά λόγω της πανδημίας τα 13.000 σχολεία της πατρίδας μας με συνολικά 1,4 εκατομμύρια μαθητές έκλεισαν στις 11 Μαρτίου και λειτούργησαν με τηλε-εκπαίδευση και ιντερνετικά μαθήματα για 7 εβδομάδες προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Μετά από αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα –για τα ελληνικά δεδομένα- η Γ’ Λυκείου υποδέχεται στις τάξεις της τη Δευτέρα 11 Μαΐου τους τελειόφοιτους μαθητές – με ειδικές συνθήκες, αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, προαιρετική χρήση μάσκας σε τάξεις και σχολικά λεωφορεία, τακτικό πλύσιμο των χεριών και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων μέρα παρά ημέρα – ενώ την άλλη Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγουν κατά τον ίδιο τρόπο οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνασίου. Για την ώρα ωστόσο πλανάται ένα γιγάντιο ερωτηματικό πάνω από τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, το άνοιγμα των οποίων παραμένει αμφίβολο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

«Να ανοίξουν τα ∆ηµοτικά και τα νηπιαγωγεία»

 

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας