8:37 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Die Zeit: «Γκουαντάναμο στην Ελλάδα»

Die Zeit: «Γκουαντάναμο στην Ελλάδα»

Στην υπόθεση του Κώστα Σακκά αναφέρθηκε η εφημερίδα Die Zeit, η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση ανήρτησε δημοσίευμα με τίτλο «Γκουαντανάμο στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα σχολιάζεται η παρατεταμένη προσωρινή κράτηση, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

«Εξαιτίας υπονοιών για τρομοκρατική δράση, ένας νέος Έλληνας έμεινε δυόμισι χρόνια προφυλακισμένος χωρίς δίκη. Μετά από διαμαρτυρίες και απεργία πείνας η δικαιοσύνη τελικά υποχώρησε» αναφέρει το δημοσίευμα σχετικά με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για αποφυλάκιση του Σακκά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα στο δημοσίευμα, τονίζεται η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά λέγοντας πως «ο νεαρός άνδρας ξεκίνησε την απεργία πείνας, επειδή βρισκόταν επί 31 μήνες προφυλακισμένος. Οι ύποπτοι στην Ελλάδα όμως δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το Σύνταγμα να κρατούνται περισσότερο από 18 μήνες χωρίς δικαστική απόφαση».

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται στη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό λέγοντας πως «η ελληνική δικαιοσύνη υποχώρησε τώρα απρόσμενα. Ίσως λόγω της πίεσης που άσκησε η κοινή γνώμη».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας