16:59 Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
eReportaz

Live:

Διευθύνων Σύμβουλος αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού αναπάντεχα κατηγορούμενος στην χώρα μας για υπόθεση απάτης πιστωτικών καρτών

Διευθύνων Σύμβουλος αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού αναπάντεχα κατηγορούμενος στην χώρα μας για υπόθεση απάτης πιστωτικών καρτών

Στις 26/12/2018 έλαβε χώρα στην Αθήνα μια ακόμα συνηθισμένη απάτη με χρήση κλεμμένης πιστωτικής κάρτας, από αυτές που δυστυχώς συμβαίνουν πλέον συχνά.

Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης έκανε χρήση πιστωτικής κάρτας που δεν του άνηκε και προέβη σε διαδικτυακές αγορές ποσών 126,25 ευρώ, 498,68 ευρώ, 0,67 ευρώ και 1.400 ευρώ από ελληνικές εταιρείες του Διαδικτύου.

Οι αγορές όμως ουδέποτε ολοκληρώθηκαν καθώς η Τράπεζα έγκαιρα ακύρωσε τις άνω συναλλαγές.

Μετά από μήνυση του νόμιμου κατόχου της πιστωτικής κάρτας, την υπόθεση ανέλαβε η προανάκριση που ανέλαβε να βρει το δράστη της απόπειρας απάτης. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται φυσιολογικά και αναμενόμενα.

Οι υπεύθυνοι της προανάκρισης στην προσπάθεια τους να παρακολουθήσουν το ηλεκτρονικό ίχνος του δράστη, εντόπισαν την ηλεκτρονική διεύθυνση IP Address, από όπου επιχειρήθηκαν οι αγορές στο Διαδίκτυο.

Η άνω ηλεκτρονική διεύθυνση χρησιμοποιούσε σύνδεση υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο VPN (Virtual Private Network), με πάροχο τη διεθνούς…………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα από την «ΜΠΑΜ»: Βρέθηκε δείκτης ασφυξίας στις ιστολογικές Μαλένας-Ίριδας

Ρόδος: 42χρονη παρέσυρε την πεθερά της με το αυτοκίνητο – Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας