15:35 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου: Εδώ και πέντε μήνες ο Τσίπρας δεν μας έχει απαντήσει

Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου: Εδώ και πέντε μήνες ο Τσίπρας δεν μας έχει απαντήσει

Αποδοκιμάζουν και τηρούν αποστάσεις από τους χειρισμούς που έγιναν από τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας στην πρόσφατη συνάντησή τους με το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Mε σημερινή ανακοίνωσή τους αφήνουν αιχμές εις βάρος του πρωθυπουργού για την επιλογή του να συναντήσει και να συζητήσει με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων μισθολογικά θέματα και δη “αυξήσεις εν μέσω κρίσης” όπως τονίζουν με νόημα.

Υπενθυμίζουν επιπλέον, πως ο Αλέξης Τσίπρας  δεν έχει βρει χρόνο  να συναντήσει την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρότι εκκρεμεί σχετικό  αίτημα εδώ και πέντε μήνες.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου που υπογράφεται από την πρόεδρο Ασημίνα Σαντοριναίου και το γ.γ. Παναγιώτη Παππίδα αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες, που εκκρεμεί αίτημα του συνόλου των Δικαστικών Ενώσεων της Χώρας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί διαθέσιμος χρόνος, προκειμένου οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του συνόλου των δικαστικών λειτουργών να τον ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν με σαφήνεια για το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση νέο μισθολόγιό μας.
Σχετικώς επισημαίνουμε ότι ουδέποτε ζητήσαμε ούτε επιθυμούμε αυξήσεις εν μέσω κρίσης. Οι δικαστικοί λειτουργοί δε διεκδικούν τίποτε περισσότερο από αυτό που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Το σεβασμό δηλαδή του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας, έκφανση της οποίας είναι όχι μόνο η θέσπιση αλλά και η διατήρηση μισθολογίου ανάλογου προς το δικαστικό λειτούργημα (άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος).

Οι αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η μη συμμόρφωση της πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν από Δικαστήριο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από μη δικαστές και με τις οποίες απετράπη η τέταρτη-και μόνο-συνεχόμενη μείωση των αποδοχών μας, πλήττει το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική ανεξαρτησία.”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας