23:18 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Δικαστική ήττα για την Adidas- Στη «μάχη» για τις ρίγες με τον οίκο Thom Browne

Δικαστική ήττα για την Adidas- Στη «μάχη» για τις ρίγες με τον οίκο Thom Browne

Η Adidas έχασε τη δικαστική υπόθεση κόντρα στον οίκο μόδας Thom Browne, για το σχέδιο με τις οριζόντιες ρίγες.

Δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε πως η εταιρεία αθλητικών ειδών απέτυχε να αποδείξει πως ο οίκος μόδας παραβιάζει το σήμα κατατεθέν της Adidas, με τις τρεις οριζόντιες ρίγες.

Το δικαστήριο έκρινε πως το σχέδιο με τις παράλληλες ρίγες του Thom Browne δεν είναι πιθανό να το μπερδέψουν οι καταναλωτές με τα προϊόντα της Adidas. Εκπρόσωπος της εταιρείας αθλητικών ειδών εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση και δεν απέκλεισε μια τυχόν έφεση.

Ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής Τομ Μπράουν παλιότερα χρησιμοποιούσε σχέδιο με τρεις ρίγες στα ρούχα του και το άλλαξε με τέσσερις, έπειτα από τις ενστάσεις που εξέφρασε η Adidas το 2007.

Στη δίκη, μεταξύ άλλων, ο οίκος μόδας υποστήριξε πως είναι απίθανη η σύγχυση των σχεδίων των δύο εταιρειών, επειδή «λειτουργούν σε διαφορετικές αγορές, εξυπηρετούν διαφορετικούς πελάτες και προσφέρουν τα προϊόντα τους σε εντυπωσιακά διαφορετικές τιμές». Επίσης, σημείωσε ότι οι ρίγες είναι σύνηθες στοιχείο στον σχεδιασμό ρούχων.

Η Adidas έκανε μήνυση στον οίκο μόδας Thom Browne το 2021, υποστηρίζοντας πως το σχέδιο με τις τέσσερις ρίγες σε παπούτσια και ρούχα παραβίαζε τα δικαιώματα για το εμπορικό σήμα της. Η εταιρεία αθλητικών ειδών διεκδικούσε αποζημίωση άνω των 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και δικαστική εντολή να σταματήσει ο Τομ Μπράουν να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Από το 2008 η Adidas έχει καταθέσει περισσότερες από 90 αγωγές και έχει υπογράψει πάνω από 200 συμφωνίες για διακανονισμούς σχετικά με το εμπορικό σήμα σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πόλεμος» Nike – Adidas για τον Γκέτσε

Jeremy Scott και Adidas. Συνδυασμός που… πετάει

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας