0:00 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δικαστήρια-Εισαγγελίες: Τι μέτρα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επίπεδα συναγερμού

Δικαστήρια-Εισαγγελίες: Τι μέτρα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επίπεδα συναγερμού

Τα επίπεδα συναγερμού λόγω κορωνοϊού έχουν εφαρμογή πλέον και στα δικαστήρια για τα οποία τέθηκαν νέοι κανόνες σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4709/23-10-2020. Τα μέτρα που αναφέρονται στην ΚΥΑ αφορούν δικαστήρια, εισαγγελίες, έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία καθώς και τα κτηματολογικά γραφεία.

Έτσι, αναλόγως με το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής, δηλαδή εάν βρίσκεται σε «πράσινο», «κίτρινο», «πορτοκαλί» ή «κόκκινο» επίπεδο, οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ακολουθούν και αυτές συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Έτσι, για παράδειγμα μία υπηρεσία σε περιοχή στο «πράσινο» μπορεί να δέχεται έως 40 άτομα σε μία δικαστική αίθουσα, ενώ εάν βρεθεί στο «κόκκινο» οι παριστάμενοι στην αίθουσα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 άτομα.

Η χρήση μάσκας εννοείται πως είναι υποχρεωτική – ανεξαρτήτως επιπέδου – όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί» ή το «κόκκινο» επίπεδο, τότε τα μέτρα μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην προσωρινή αναστολή κάποιων εργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα δεδομένα, υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες καλούνται να λάβουν οι διοικήσεις. Μεταξύ όσων προβλέπονται στην ΚΥΑ, είναι η χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών από όλους τους συναλλασσόμενους όπου αυτό είναι εφικτό.

Δείτε το ΦΕΚ  εδώ

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Παραδικαστικό Νο2: Ποινή κάθειρξης 22 ετών στον εγκέφαλο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας