8:19 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Δικαίωση για τους αγωνιστές κατοίκους της Κερατέας μετά από επτά χρόνια!

Δικαίωση για τους αγωνιστές κατοίκους της Κερατέας μετά από επτά χρόνια!
Ιστορική δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας!
Πριν από επτά χρόνια και για τέσσερις και πλέον μήνες, στην Κερατέα επικρατούσε χάος, καθώς επιχειρούταν η εγκαθίδρυση ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να εξεγερθούν και να παρασύρουν στον αγώνα τους πολλούς ακόμη από όλη την Αττική! Το έργο κρίθηκε τελικά παράνομο ύστερα από προσφυγές και στην ουσία υπήρξε ολοκληρωτική δικαίωση για τους αγωνιστές κατοίκους και τον τότε δήμαρχο Σταύρο Ιατρού, ωστόσο εκκρεμούσε η δικαστική περιπέτεια των διαμαρτυρόμενων που είχαν συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών υλών και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, κατοχή και χρήση φωτοβολίδων, διατάραξη της κοινής ειρήνης και έκρηξη εκ προθέσεως από κοινού.
Η χθεσινή μέρα ήταν, λοιπόν, ιστορική, διότι επήλθε και η δικαστική δικαίωση που εκτός όλων των άλλων δημιουργεί και δεδικασμένο για τις υποθέσεις των πλειστηριασμών!
Η Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προτείνοντας την αθώωση των κατηγορουμένων είπε μεταξύ άλλων: “Το ουσιαστικό δίκαιο ήταν με την πλευρά των κατοίκων. Δεν μπορούσαν να αγνοήσουν το Σύνταγμα και το περιβαντολλογικό έγκλημα που θα συντελείτο στην περιοχή τους. Αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι κάτοικοι της Κερατέας ήταν υπέρτερο αγαθό. Αν ενεργούνται πράξεις αντιστάσεως ή εκτεταμένες ταραχές που προσλαμβάνουν χαρακτήρα κοινωνικού φαινομένου, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναδιατάξουνε την κοινωνική τους πολιτική…“. Πρόκειται φυσικά για αγόρευση που δημιουργεί τεράστιο δεδικασμένο για όσους αγωνίζονται για το υπέρτατο αγαθό της πρώτης κατοικίας! 
Το Δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τους: Iατρού Σταύρο, Ρουμπάνη Παναγιώτη, Αντωνίου Σωτήρη, Παράβαλο Θεόδωρο, Μαστορόπουλο Χαράλαμπο, Λιάγκη Γεώργιο, ενώ ο Μηνάς Ζέπος αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες, ενώ μετετράπη η τέταρτη κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, για την οποία του επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή και άσκησε έφεση. 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας