Δίκη Χρυσής Αυγής: Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ την επόμενη εβδομάδα τον λόγο θα πάρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών.

Κατά την σημερινή διαδικασία έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων των 14 συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, με τελευταία αυτήν του εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ, Άγγελου Βρεττού.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος μετά την παρατήρηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Άγγελου Βρεττού, ότι συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως, πήρε τον λόγο για να διευκρινίσει ότι δικονομικά δεν προβλέπεται αγόρευσή του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα.

Οι αγορεύσεις της Πολιτικής αγωγής ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου με τους εκπροσώπους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα να λαμβάνουν πρώτοι τον λόγο.

Όλοι οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής ανέδειξαν στο δικαστήριο τις θέσεις τους για την Χρυσή Αυγή, την δομή και την οργάνωση της, ως ναζιστικού τύπου ομάδας, και την εγκληματική δράση της κατά τον εξεταζόμενο χρόνο.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής παρέθεσαν σωρεία γεγονότων και δεδομένων που κατά την άποψη τους στοιχειοθετούν απόλυτα την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, κάνοντας λόγο για εσφαλμένη και ελλειμματική, στο σκεπτικό που υιοθετεί, την κρίση της εισαγγελέως, η οποία επεφύλαξε ευνοϊκή αντιμετώπιση στην πλειονότητα των κατηγορουμένων ζητώντας απαλλαγή για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Οι αγορεύσεις της υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων θα ξεκινήσουν με βάση τον αλφαβητικό πίνακα, ανά κατηγορούμενο, με πρώτη υπόθεση την δολοφονία Φύσσα.

Όπως πάντα, παρούσα στο ακροατήριο ήταν η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα, η οποία έδειξε την ευγνωμοσύνη της στον Άγγελο Βρεττό, όσο και στον Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο και στους υπόλοιπους παρόντες συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγήςστους με μία θερμή αγκαλιά.

Ξεκινώντας την αγόρευσή του, ο Άγγελος Βρεττός ανέφερε ότι «με το βάρος της γεμάτης αξία ζωής και αγώνα των αγωνιστών συνδικαλιστών κομμουνιστών που μας βάραινε, ενισχυόμενοι από το καθημερινό πικρό και συνάμα αισιόδοξο χαμόγελο της μάνας και του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Τάκη και από το βαρύ καθήκον της έμπρακτης αλληλεγγύης μας προς κάθε βασανισμένο μετανάστη και ξεριζωμένο άνθρωπο».

«Προσπαθούμε από την αρχή της δίκης να συμβάλουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του και να προσφέρουμε τις νομικές και επιστημονικές μας γνώσεις στην υπηρεσία αυτού του καθήκοντος ώστε να πραγματωθεί ο στόχος του ποιητή που όλο και περισσότερο ακούγεται τα τελευταία χρόνια στο τραγούδι των εργαζομένων και της προοδευτικής νεολαίας της χώρας μας «τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον»».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σχόλια