21:19 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο δικαστήριο Μπαρμπαρούσης και Ματθαιόπουλος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο δικαστήριο Μπαρμπαρούσης και Ματθαιόπουλος

Οι δύο καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Αρτέμης Ματθαιόπουλος έφτασαν πριν από λίγο στο Εφετείο Αθηνών, όπου η δίκη συνεχίζεται για τις αναστολές των ποινών. Μάλιστα, πρόκειται να καταθέσει και ο πατέρας του Μπαρμπαρούση. Ο ηλικιωμένος άνδρας, ήρθε υποβασταζόμενος από τον πρώην βουλευτή και καταδικασμένο πλέον μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει προβλήματα όρασης.

Τι είπε στο δικαστήριο ο πατέρας του Μπαρμπαρούση

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8,9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κάνα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το χωριό στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών.

Το «παρών» στο Εφετείο δίνει κι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 έτη κάθειρξης με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης-Σφραγίστηκαν οι πύλες εξόδου από τη χώρα

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας