19:32 Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμμένει η εισαγγελέας στην πρότασή της για απαλλαγή των πολιτικών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμμένει η εισαγγελέας στην πρότασή της για απαλλαγή των πολιτικών

Οι συνήγοροι στη χθεσινή ημέρα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής άφησαν αιχμές για λιγοψυχιά της εισαγγελέως. Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής αν και η πρότασή της επί της ενοχής για την εγκληματική οργάνωση ήταν απαλλακτική, η κα. εισαγγελεύς αρνήθηκε τη χορήγηση ελαφρυντικού στους περισσότερους κατηγορούμενους.

Οι δηλώσεις της εισαγγελέως στα πλαίσια της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Στη χθεσινή συνεδρίαση στα πλαίσια της δίκης της Χρυσής Αυγής δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρότασή μου ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχιάς και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρότασή μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου, ανέφερε η Αδαμαντία Οικονόμου.

Ο εισαγγελέας οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση» τόνισε η Αδαμαντία Οικονόμου στα πλαίσια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Να τονίσουμε στους αναγνώστες του ereportaz.gr  ότι μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου μετέβαλε την πρότασή της, προτείνοντας να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Χρυσόγονος: Ο Λαγός, ως ευρωβουλευτής, θα μισθοδοτείται κανονικά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινάει εκ νέου στις 11 η ακροαματική διαδικασία – Ποιοι οδεύουν στη φυλακή

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας