1:03 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα κρίνεται ποιοι θα πάνε φυλακή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα κρίνεται ποιοι θα πάνε φυλακή

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων στα πλαίσια της δίκης της Χρυσής Αυγής και καλώς εχόντων το βράδυ θα ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές.

Όπως φαίνεται, η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, θα είναι αυτή που θα κρίνει την «ανάλογη και δίκαιη τιμωρία» που επιτάσσει ο νόμος με την επιμέτρηση των ποινών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι εκτιμήσεις  της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι πως σήμερα το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές και πως η 456η συνεδρίαση -πιθανότατα την Δευτέρα- θα είναι η πλέον κρίσιμη για τους καταδικασθέντες, καθώς τότε θα κριθεί το ζήτημα της φυλάκισης.

Η διαδικασία στη σημερινή δίκης της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε με την απρόσμενη τοποθέτηση-απάντηση της Εισαγγελέως στις σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης για την εισήγηση της επί των ελαφρυντικών, θα αναλωθεί τις πρώτες ώρες με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά.

Η διαδικασία δευτερολογιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε χθες, μετά την τοποθέτηση της Εισαγγελέως που ζήτησε μόνο μία ελαφρυντική περίσταση για συγκεκριμένη κατηγορία κατηγορουμένων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων της υπεράσπισης.

Η τοποθέτηση της Εισαγγελέως,στη δίκη της Χρυσής Αυγής,  που φαίνεται να προκαλεί πολλά σχόλια στο νομικό κόσμο με πρώτους του συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής που την χαρακτηρίζουν νομικά εσφαλμένη, φαίνεται να αναγκάζει την υπεράσπιση να τοποθετηθεί με πιο οργανωμένη νομική τεκμηρίωση των αιτημάτων της, καθώς οι πρώτες τοποθετήσεις που έγιναν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, περιείχαν πιο διευρυμένες αιτιολογίες για τα ελαφρυντικά, όπως η αγάπη στα ζώα, ο γάμος με την ίδια γυναίκα, η χριστιανική πίστη, ο εθελοντισμός κ.α.

Έτσι, παρά τις 11 ώρες που διήρκησαν οι αγορεύσεις στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής μετά την ανακοίνωση της επί της ενοχής απόφασης, πλέον -μετά τη θέση της κ. Αδαμαντίας Οικονόμου- οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων φαίνεται να επιθυμούν να δώσουν μία αυστηρά «πιο νομική» μάχη, επικαλούμενοι νομολογία, αποφάσεις κ.α. Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση των αγορεύσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την τοποθέτηση των πλέον των 20 συνηγόρων, μεταξύ αυτών και εκείνοι πρώην βουλευτών και της διευθυντικής ομάδας, που υπολείπονται από τον κατάλογο των 57 κριθέντων ενόχων εκ των οποίων οι 50 είναι για εγκληματική οργάνωση. (σσ Οι 7 για διεύθυνση και οι υπόλοιποι για ένταξη).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι απάντησε η εισαγγελέας στους συνηγόρους υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά

Κ. Τσιάρας; Σύντομα θα κατατεθούν αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Τι θα γίνει με τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων της Χ.Α.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας