4:58 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Δίκη δολοφονίας Μ. Ζαφειρόπουλου: Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου

Δίκη δολοφονίας Μ. Ζαφειρόπουλου: Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου

Στο δευτεροβάθμιο κακουργιοδικείο της Αθήνας ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η οποία και διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η δίκη εκφωνήθηκε σήμερα από την έδρα και στην επόμενη συνεδρίαση μετά την κλήρωση των ενόρκων, θα διακόψει εκ νέου για τις 25 Σεπτεμβρίου, προς αναζήτηση νέας αίθουσας λόγω πρόβλημα χωρητικότητας του ακροατηρίου.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα κληρωθούν οι ένορκοι που θα μετέχουν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθήνας, όπου θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας οι αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή της δίκης προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές όμως που μετέχουν στη σύνθεση μετά και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Αθανασίου απέρριψαν το αίτημα αναβολής και αποφάσισαν τη διακοπή για 12 μέρες.

Ωστόσο και στις 14 Σεπτεμβρίου – μετά την κλήρωση των ενόρκων – η δίκη θα διακοπεί και πάλι για τις 25 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αναζητηθεί μεγαλύτερη αίθουσα, λόγο προβλήματος χωρητικότητας του ακροατηρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μ. Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «το κύριο μέλημα της οικογένειας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος η διαδρομή και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον έγκλειστο των φυλακών Αλβανό Κλοντιάν Λεκοτσάι για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, ενώ ίδια ποινή είχε επιβληθεί και στους φυσικούς αυτουργούς Ιμπραχήμ Μπραχιμάι και Όλντι Ντούλτσε, επίσης αλβανικής καταγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμος Κατσέλη: Νωρίτερα οι απαντήσεις σε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις

Διάταξη «παγώνει» αναδρομικά τις ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας