23:31 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του - «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής, είναι αθώος»

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του - «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής, είναι αθώος»

«Εγώ με τον Πέτρο έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγο μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πετρος δεν είναι βιαστής» ήταν κάποια από τα λόγια της Ελπίδας Νίνου κατά την κατάθεση της στη δίκη του συζύγου της Πέτρου Φιλιππιδη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Για λόγους διαπόμπευσης κι εκδίκησης. Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για ένα ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια» ανάφερε απαντώντας στο γιατί επέλεξαν να καταγγείλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ξεκινώντας νωρίτερα την κατάθεση της περιέγραψε στο δικαστήριο: «Είμαι σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη 30 χρόνια. Είμαι δίπλα του και συμπαραστέκομαι όλα αυτά τα χρόνια. Βρίσκομαι στον καλλιτεχνικό χώρο από 18 χρόνων. Βρίσκομαι στο χώρο αυτό περίπου 40 χρόνια. Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες, αλλά και με το σύζυγο μου. Έχω μια πορεία στο χώρο. Αγαπώ πολύ τον καλλιτεχνικό χώρο, είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν. Προέρχομαι από μια λαϊκή οικογένεια, που μου συμπαραστέκεται όλο αυτό τον καιρό» είπε στην αρχή της κατάθεσης της η Ελπίδα Νίνου.


Για την πρώτη καταγγέλλουσα

Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπυρος Μπιμπιλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική.

Π: Γιατί το λέτε αυτό;

Μ: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζα κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχα απαγορεύσει την είσοδο σε οποιον δεν είχε σχεση με την παράσταση.

Όπως εξήγησε, το 2007 η μητέρα της καταγγέλλουσας ρώτησε τον Φιλιππίδη που θα μπορούσε να σπουδάσει υποκριτική. «Της πρότεινε να πάει στη σχολή που θα δίδασκε εκείνος εκείνη τη χρόνια. Το κορίτσια πήγε για λίγους μήνες αλλά είχε ένα επεισόδιο με ένα συμμαθητή της» ανέφερε.

«Φιλική» χαρακτήρισε τη σχέση της με την μητέρα της καταγγέλλουσας. «Μιλάγαμε ανοιχτά για όλα τα θέματα. Είχαμε συζητήσει και για το σχέση της με το παιδί της» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η κόρη της ήταν ένας άνθρωπος «ενοχλητικός».

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περιστατικό το καλοκαίρι του 2008, όταν βρισκόταν για διακοπές με τον σύζυγο της. «Ήμασταν διακοπές στην Κέρκυρα. Έβλεπα Αλεξάνδρα Μίνου. Του λέω γιατί παίρνει; Μου λέει «δεν την ξέρεις; Είναι επίμονη, θα της μιλήσω» είπε η μάρτυρας.

Για το πρώτο περιστατικό, ανέφερε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό και τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κα. Κωτσοβούλου μα της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η κα. Μινου κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Π: Πείτε μας για το περιστατικό στο Bios…

Μ: Η καταγγέλλουσα έκανε τηλεφωνήματα.

Π: Μέχρι ποτέ γίνονταν τα τηλεφώνηματα;

Μ: Το 2008.

Π: Έχετε καταθέσει για άλλη παράσταση το 2011 μπορείτε να μας πείτε γι αυτό;

Μ: Κάθισα δίπλα μου η μητέρα της. Ήταν σα παράσταση του Μπιμπιλα. Μέχρι το 2010 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο. Τα είχα δει. «Απάντησε μου», «γιατί δε μου μιλάς;».

Π: Είπατε για το 2008 προηγουμένως;

Μ: Το 2008 έπαιρνε τηλέφωνα.

Π: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη μητέρα της;

Μ: Μου είπε πολλά. Άρχισε να φωνάζει. Της είπα γνωρίζεις τι συμβαίνει με το παιδί σου; Μετά από λίγες ημέρες ρώτησα το Μπιμπιλα αν έμαθε κάτι, είπε «τον έχω σαν πατέρα μου». Είπε και κάτι άλλο που δεν θέλω να το πω

Π: τι είπε;

Μ: Ο Μπιμπίλας μου είπε «το παιδί είναι τρελό».

Π: Πείτε μου για το περιστατικό στο bios…

Μ: Είχαμε πάει με τη Ματίκα και τον Ιορδανίδη να δούμε νέα πρόσωπα. Η καταγγέλουσα ήταν στην άλλη πλευρά. Ήρθε κατευθείαν στον Πέτρο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Εμένα με παραμέρισε και δε με χαιρέτησε καν.

Για το περιστατικό στη βάπτιση

«Το 2009 η ταξιθέτρια του Μουσούρη βάφτιζε το παιδί της. Σε αυτό το τραπέζι η Θαλεια Ματίκα μου μετάφερε ότι είδε στην τουαλέτα την πρώτη καταγγέλουσα να κλαίει και της είπε «εγώ τον αγαπώ κι αυτός δε μου μιλάει».

Για το περιστατικό του 2020

«Είδα εγώ στο κοινό να βλέπει παραστάσεις την καταγγέλλουσα, μετά το 2010. Το 2020 πήγε στην πρεμιέρα του Πέτρου, τον χειροκρότησε, έκανε λαικ στην ανάρτηση για το θέατρο Μουσούρη. Τον Φεβρουάριο πήγε ο Μπιμπιλας να δει την παράσταση και έξω από το θέατρο βρισκόταν πάλι και η καταγγέλουσα» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Δεν είσαι υποχρεωμένος να δεις μια παράσταση ειδικά από έναν άνθρωπο που σου έχει κάνει αυτά, όπως λες».

Σχετικά με την δεύτερη καταγγέλουσα είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι, όπως και για την τρίτη. «Δεν τις γνωρίζω. Δεν τις έχω δει ποτέ στο θέατρο. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο μας έχει μαύρα καθίσματα και ανοίγει από μέσα» είπε.

Π: Γιατί το δικό σας σύζυγο; Τόσοι καλλιτέχνες υπάρχουν.

Μ: Ήταν εύκολος στόχος. Η δημοφιλία του Πέτρου ήταν μεγάλη. Καταστρέφοντας τον Πέτρο, τον εξαφανίζουμε. Εξαφανίζουμε και τη δουλειά του, θελουμε να εξαφανίσουμε τη μνήμη του κόσμου και αλλάζουμε τα πράγματα στο θέατρο.

Εισαγγελέας: Είναι όλα ψέματα;

Μ: Ξέρω ότι ο άντρας δεν είναι βιαστής. Είναι αθώος.

Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη

Λίγο πριν το τέλος των ερωτήσεων από την έδρα, η Ελπίδα Νίνου δέχτηκε ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή και λύγισε για πρώτη φορά, απαντώντας με λυγμούς.

Π: Ήρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ότι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;

Μ: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι όπιο μας έγλειφαν.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…

Μ: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι με γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Λονδίνο: Για πρώτη φορά μουσουλμανικός στολισμός για το Ραμαζάνι από τον Δήμαρχο

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επιμένει στην εφαρμογή της αμφιλεγόμενης δικαστικής μεταρρύθμισης

Λαμία: 30χρονος παρήγγειλε όπλο μέσω Dark Web κρυμμένο σε πικάπ

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 74-88: Το πάλεψε, απέναντι σε ομάδα άλλου επιπέδου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ίδρυσε νέο κόμμα με το όνομα «Πατρίδα»

Meteo: Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές τα τελευταία 20 χρόνια

Μπλίνκεν: H Τουρκία πρέπει να πάρει τα αναβαθμισμένα F-16 αλλά να μην τα χρησιμοποιήσει εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ

ΝΔ: Να καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις φασιστικές λογικές του κ. Γκλέτσου

Νέα Σμύρνη - Οθ. Παπαδόπουλος για 14χρονη: Θεωρώ ότι έχει δρόμο η υπόθεση - Στο ίδρυμα αυτό υπήρξαν 50 εξαφανίσεις παιδιών - Επέστρεφαν όποτε εκείνα ήθελαν

Αναβάλλεται η πιθανή ποινική δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας