18:50 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Δίκη Γιακουμάκη: Συγκλονίζει η κατάθεση της αδελφής του - "..έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει"

Δίκη Γιακουμάκη: Συγκλονίζει η κατάθεση της αδελφής του - "..έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει"

Στις 9 το πρωί συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση των 8 εφέσεων στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τη διαδικασία να ξεκινά με την κατάθεση του συμφοιτητή του αείμνηστου σπουδαστή, Νίκου Δάβρη .

Ο Βαγγέλης ήταν έναν καλοκάγαθο παιδί ,ήρεμος και συζητήσιμος. Άξιζε να κάνεις παρέα μαζί του. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να κάνει παρέα με όλα τα παιδιά αλλά ήταν εγκλωβισμένος σε μία παρέα από την οποία προσπάθησε να απομακρυνθεί αλλά ήταν πάντα γύρω του .

“Ήθελαν να κάνουν τις αποκαλούμενες “πλάκες τους ” είπε ο συμφοιτητής του .

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ήταν η συμπεριφορά του Βαγγέλη απέναντι σε έναν από τους κατηγορούμενους ο Νίκος Δάβρης είπε πως ήταν φοβισμένος απέναντί του γιατί έδειχνε επιθετική συμπεριφορά. Η παρουσία του ήταν τόσο επιβλητική που στο εστιατόριο πήγαινε και καθόταν με το ζόρι μαζί με τον Βαγγέλη .

Ήταν κλεισμένος και σφιγμένος με αυτή την παρέα ενώ με άλλες χαμογελούσε .Τον είχαν φορτίσει πολύ συναισθηματικά τον Βαγγέλη ,ανέφερε .

Ο μάρτυρας είπε πως η κύρια πηγή πληροφόρησής του για τα περιστατικά ήταν ένας άλλος φοιτητής στη σχολή και μόλις τα πληροφορήθηκε τα μετέφερε στην υπεύθυνη της Εστίας και στον διευθυντή της Γαλακτοκομικής σχολής ο οποίος όπως σημείωσε έδειχνε πολύ επιφυλακτικός καθώς φοβόταν μήπως η παρέα έπεφτε πάνω και ξεκινούσε κάποια “βεντέτα” εντός της Σχολής.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και το περιστατικό με την ντουλάπα με την πρόεδρο να ζητά από τον μάρτυρα να δώσεις λεπτομέρειες και τον ίδιο να καταθέτει πως ο Βαγγέλης ήταν κλεισμένος στη ντουλάπα και τραγουδούσε για να τον βγάλουν έξω.

“Ερχόταν το δωμάτιό μας ο Βαγγέλης ,έκανε παρέα μαζί μας .Κάποια στιγμή είχε ανοιχτεί και μου είχε πει πως μία φορά τον είχαν δέσει και τον είχαν ξυρίσει με το ζόρι “ανέφερε ο κ.Δάβρης εκτιμώντας πως αυτό το περιστατικό ήταν πολύ επικίνδυνο .

Παράλληλα κατέθεσε πως είχε δει τότε να έχει πάνω του κάποια σημάδια ο Βαγγέλης ,διαβεβαιώντάς τους ωστόσο πως όλα ήταν καλά.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος πρόβλημα με τη συγκεκριμένη παρέα απάντησε καταφατικά σημειώνοντας πως όταν τον είχαν φωνάξει 7 άτομα ζητώντας του τον λόγο που είχε κάνει αναφορά για ένα παραβατικό περιστατικό που είχε συμβεί στη σχολή λέγοντάς του πως “έτσι ξεκινούν στην Κρήτη οι “βεντέτες” ,ο ίδιος τους είχε απαντήσει πως “εδώ είναι Γιάννενα και δεν με νοιάζει” τονίζοντάς τους πως υπάρχει και ο νόμος που προστατεύει τους πολίτες .

Ηταν μία θρασύδειλη παρέα ,έκανε πίσω όταν της πήγαινε κάποιος κόντρα ,ανέφερε ο μάρτυρας .

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους αναφέρθηκε εκ νέου στο περιστατικό με το κλείσιμο του Βαγγέλη στη ντουλάπα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση από την Έδρα ο κ.Δάβρης τόνισε πως ο Βαγγέλης “θα μπορούσε να πάθει ασφυξία .Αυτό δεν ήταν καθόλου αστείο”.

Αναφερόμενος στη Σχολή είπε πως “ήταν σαν “μαγαζί” τους Έκαναν φθορές και καταστροφές .[…]Τα ήξεραν όλα στη Σχολή”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις “πλάκες” και τα πειράγματα” 2 λέξεις που έχουν ακουστεί πολλάκις στη δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά:”Ένας λογικός άνθρωπος δεν θα τα χαρακτήριζε πειράγματα.Ήταν ωμή βία.”

“Εύχομαι τα παιδιά μου να μη συναντήσουν ποτέ τέτοιους φίλους” είπε ο συμφοιτητής του Βαγγέλη απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε “αν θα τους αποκαλούσε φίλους”.

“Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παρότι στεναχωρημένος ,ήταν άκρως ευγενικός.[…]Πιθανόν τα έκαναν όλα αυτά γιατί δεν μπόρεσαν να τον κάνουν σαν αυτούς “ανέφερε σε κάποιο σημείο της κατάθεσής του .σημειώνοντας πως αφού είδε αλλαγή στη συμπεριφορά του στη συνέχεια ενημέρωσε τη σχολή .

Οταν ένας από τους συνηγόρους του έδειξε ένα βίντεο από ένα πανηγύρι που ήταν μαζί με την παρέα και ο Βαγγέλης ρωτώντας τον μάρτυρα αν ο σπουδαστής του φαινόταν να διασκέδαζε ,απάντησε:”Ακόμη και έτσι να ήταν θα ήταν 1 καλή στιγμή στις 1000 κακές”.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός ακόμα συμφοιτητή του με το οποίο έκανε τότε παρέα ο Βαγγέλης , με τον μάρτυρα να αναφέρει πως όλα γίνονταν στο πλαίσιο της πλάκας.

Ο Βαγγέλης ήταν έναν ήσυχο παιδί που είχε καλές σχέσεις με τους Κρητικούς είπε ενώ σχετικά με το περιστατικό με την ντουλάπα σημείωσε ότι δεν ήταν εκεί για να ξέρει περισσότερα .

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν φειδωλός και για αρκετά περιστατικά που ρωτήθηκε είπε πως δεν θυμόταν .

Στη συνέχεια κατέθεσε η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της .

“Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει ,ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου […]Ισως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον .Ξέρω ότι αδερφός μου ένοιωθε άβολα .Ακουσα για ένα περιστατικό που τον είχαν διώξει μπροστά σε όλους .Άκουσα πολλά περιστατικά .Αυτά αστεία δεν είναι σίγουρα”είπε πολύ συγκινημένη .

Η αδερφή του εκτίμησε πως δεν τους είχε μιλήσει ο Βαγγέλης γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα και δεν ήθελε να δημιουργηθούν εντάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανόταν αν ίδια σημείωσε πως θα ένοιωθε ντροπή γιατί ήταν συμπατριώτες της και γιατί κάτι ανάλογο θα την μείωνε.

“Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης για να μη δείξει ότι γελάει χασκογελούσε από άμυνα Οταν θα έμενε μόνος του δεν θέλω να σκεφτώ πώς θα ένοιωθε”είπε ξεσπώντας σε κλάματα .

” Είχα παγώσει και έκανα 3 μήνες να κοιμηθώ διαβάζοντας τί έπαθε ο αδερφός μου “συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο αδερφός της δεν είχε μιλήσει, εκτίμησε πως το έκανε για να μην ενταθούν τα επεισόδια .Παράλληλα ανέφερε πως ο Βαγγέλης δεν της είχε πει ποτέ ότι βασανίζεται παρά μόνο της είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του όταν ένας από τους κατηγορούμενους του είχε ρίξει κρασί στη μπλούζα του .

Οταν είχαν μιλήσει τηλεφωνικά τότε που ο Βαγγέλης έκανε με 2 παιδιά όχι από την παρέα των Κρητικών έκανε σχέδια για το ταξίδι που θα έκανε στην Κρήτη με την ίδια να καταθέτει πως αδυνατεί να δεχθεί ότι την επόμενη μέρα έγινε αυτό,εκτιμώντας πως κάτι πρέπει να είχε προηγηθεί εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως κάποτε θα μάθει .

Τα περιστατικά που της έχουν “στοιχειώσει ” το μυαλό ήταν το συμβάν με τη μπλούζα ,το κοκκίνισμα στο πρόσωπο ,το χτύπημα με τη βούρτσα λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όλα αυτά τα έκανα εικόνα και ανατρίχιαζα”

Η σημερινή τρίτη κατά σειρά εκδίκασης της υπόθεσης σε β βαθμό ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ενός ακόμα συμφοιτητή του Βαγγέλη με τον οποίο έκανε παρέα .

Ο μάρτυρας κατέθεσε αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά πως όλα είχαν γίνει στο πλαίσιο πειραγμάτων ανάμεσα σε φίλους ,σημειώνοντας πως και ο ίδιος είχε δεχθεί πειράγματα .

“Κάναμε πλάκες .Οχι με όλους αλλά με όσους είχαμε θάρρος Δεν είχαμε ξεπεράσει το μέτρο των πειραγμάτων “είπε.

Το γεγονός ότί ο Βαγγέλης είχε αλλάξει δωμάτιο δεν τον είχε προβληματίσει αφού τον ενοχλούσε το τσιγάρο και ήθελε να διαβάζει .

Μιλώντας για το περιστατικό με τα μήλα κατέθεσε ότι δεν είχε διαπιστώσει ότι ο Βαγγέλης είχε ενοχληθεί και μάλιστα είχε δεχθεί και συγνώμη .

Για το περιστατικό με την μπλούζα ανέφερε ότι κυνηγιόντουσαν και έπαιζαν.

“Ακούστηκαν πολλά στη σχολή ,ότι τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο ,ότι τον είχαν κλείσει στη ντουλάπα “σημείωσε διευκρινίζοντας πως οι ντουλάπες στη σχολή ήταν σε άσχημη κατάσταση και εύκολα κάποιος βάζοντας λίγη δύναμη θα μπορούσε να βγει έξω από αυτές.

Οταν η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε κατάθεση του από το 2015 και ρωτήθηκε ο μάρτυρας σχετικά με κάποια πράγματα που είχε πει τότε ,αρνήθηκε ότι τα είχε πει λέγοντας πως ήταν λόγια των αστυνομικών για να εμπλουτίσουν την υπόθεση ,σημειώνοντας πως δεν σκέφτηκαν να το καταγγείλουν αφού κατά την εκτίμησή του δεν θα έβρισκαν το δίκιο τους καθώς όλη η Ελλάδα τους κατηγορούσε βασισμένη σε υποθέσεις.

Ο μάρτυρας τέλος κατέθεσε πως τον είχε καλέσει ένας θείος του και του είχε πει πως του είχε τηλεφωνήσει ο Ανδρέας Γιακουμάκης ζητώντας να μην καταθέσει υπέρ των κατηγορουμένων “γιατί θα έχουμε πρόβλημα”,με τον ίδιο να απαντά πως “έχουμε ήδη πρόβλημα”προκαλώντας τη διαμαρτυρία του κ.Γιακουμάκη .

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 9.30 .

πηγή: epirus-tv-news.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας