20:11 Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Δίκη Πισπιρίγκου: Συγκλόνισε ο αναισθησιολόγος Ι. Χασαπόπουλος - Η κατάθεση ψυχής που έκανε να δακρύσει το δικαστήριο

Δίκη Πισπιρίγκου: Συγκλόνισε ο αναισθησιολόγος Ι. Χασαπόπουλος - Η κατάθεση ψυχής που έκανε να δακρύσει το δικαστήριο
Πως περιγράφουν οι δημοσιογράφοι τις στιγμές που έζησαν σήμερα από τη συγκλονιστική κατάθεση του αναισθησιολόγου Ι. Χασαπόπουλου του ανθρώπου που μετά από εξαντλητική προσπάθεια ανάνηψης 50-55 λεπτών στο Καραμανδάνειο.
Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε συγκινημένος τις στιγμές που το ιατρικό προσωπικό του Καραμανδανειου Νοσοκομείου προσπαθούσε να επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος, κάνοντας την Ρούλα Πισπιρίγκου να δακρύσει.
«Ήμουν ο αναισθησιολόγος του Καραμανδανείου. Την ημέρα εκείνη είχα εφημερία, ήμουν εκεί μέχρι το μεσημέρι και μετά στο σπίτι σε ετοιμότητα. Εκεί δέχθηκα κλήση από το νοσοκομείο να έρθω γρήγορα για επείγον περιστατικό. Μέσα σε πέντε λεπτά ήμουν στο νοσοκομείο, όρμησα στο θάλαμο, το παιδί δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αναπνοή. Οι συνάδελφοι είχαν ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητή αναπνοή» ανέφερε ο μάρτυρας.
«Δεν μπορώ να περιγράψω την ένταση της στιγμής. Το άγχος, το στρες. Μόνο αν ζήσεις κάτι τέτοιο μπορείς… είναι πολύ δύσκολο για ένα γιατρό να αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό και μάλιστα σε παιδί» είπε και εξήγησε πως εκείνη την ώρα ενημερώθηκε
πως η οικογένεια είχε χάσει αλλά δυο παιδιά. «Εκείνη τη στιγμή έγινε μια έκρηξη στον εγκέφαλο μου. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει στο νοσοκομείο η Ίριδα, στα εξωτερικά ιατρεία. Είχε κατέβει μια συνάδελφος καταταραγμένη, το μωρό ήταν ήδη νεκρό όταν ήρθε στο νοσοκομείο. Έγινε αυτή η έκρηξη στο κεφάλι μου και σκέφτηκα ότι αυτό το παιδί πρέπει να ζήσει. Έκανα τεράστια προσπάθεια. Συμπιάσεις, αδρεναλίνες, αμπούλες, επαναλαμβανόμενα. Έλεγα μη φύγεις, μη φύγεις, δεν θα πεθάνεις, όχι και συ. Είχαν περάσει τρια τέταρτα και ήμασταν απελπισμένοι ότι δεν γίνεται τίποτα».
Τη στιγμή που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να αφήσουν το παιδί, μια ένδειξη στο μόνιτορ έδειξε ότι ίσως ανταποκρίνεται. «Λέμε συνεχίζουμε! Και μετά από λίγο το παιδί απέκτησε ξανά ρυθμό στην καρδιά. Αποκαταστάθηκαν οι σφίξεις και η αναπνοή. Ήταν συγκλονιστικά στιγμή και αρχίσαμε να κλαίμε. Ακόμα και εγώ που είμαι τόσο έμπειρος, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τη συγκίνηση όταν είδα το παιδί να γυρίζει στη ζωή» κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια ο γιατρός.
Δείτε πως περιγράφουν οι δημοσιογράφοι τα όσα συγκλονιστικά έζησαν σήμερα στο δικαστήριο:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας