0:22 Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Δίκη "Σαμουράι": «Ήμουν ένας άλλος χαρακτήρας όσο έπαιρνα ουσίες... Εγώ ως τοξικομανής το τερμάτισα»

Δίκη "Σαμουράι": «Ήμουν ένας άλλος χαρακτήρας όσο έπαιρνα ουσίες... Εγώ ως τοξικομανής το τερμάτισα»

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε ο αποκαλούμενος Σαμουράι που ένα χρόνο νωρίτερα είχε σκοτώσει στην Νέα Ερυθραία υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου, ενώ είχε τραυματίσει έναν ακόμη.

«Ήμουν ένας άλλος χαρακτήρας όσο έπαιρνα ουσίες. Θέλω να ζητήσω συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων. Είχαμε κάποιους διαπληκτισμούς με τους υπαλλήλους λόγω φασαρίας. Εγώ ως τοξικομανής το τερμάτισα. Έχω μανιοκατάθλιψη από τα 21 μου χρόνια και είχα υποτροπιάσει» είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης τοποθέτησης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε πρώτος ο άνδρας που «ξέφυγε» από πυρά του σαμουράι.

«Ζητώ συγγνώμη, είμαι αρκετά ταραγμένος που βλέπω αυτόν τον άνθρωπο. Το τεχνικό γραφείο που έχω είναι δίπλα στην οικεία του κατηγορούμενου» είπε εμφανώς ταραγμένος ο μάρτυρας που στη συνέχεια περιέγραψε όσα συνέβησαν το μοιραίο απόγευμα.

«Ήταν Σάββατο είχαμε προγραμματίσει το πρωί να πάμε απέναντι να ξεκινήσουμε εργασίες για εγκάσταση φυσικού αερίου. Φτάσαμε εκεί. Είχε βγει και ιδιοκτήτης μίας μεζονέτας. Προετοιμάζομασταν είχαμε ξεκινήσει τις εργασίες. Είχαμε κάνει εγκαταστάσεις στη γειτονιά αλλά σε διάστημα έτους. Στο σπίτι μου είχα κάνει και σε ένα άλλο γείτονα. Έμεινα έξω εγώ με το Βασίλη. Μιλούσα στο τηλέφωνο και καθώς το έκλεινα είδα ξαφνικά έναν άνθρωπο ντυμένο στα μαύρα» ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως εξήγησε, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε απόσταση δυο μέτρων, όταν με «ψυχραιμία και ψυχρότητα» έστρεψε το όπλο του προς τον εργάτη. «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Ξεκίνησε να πυροβολεί, σχεδόν εξ’ επαφής. Είπε μία φράση για τη σολομωνική που έχεις κάνει σπίτι μου. Δεν ήξερα καν τι σημαίνει. Δεν πρόλαβε να πει ούτε κουβέντα ο Βασίλης. Εγώ πέταξα το τηλέφωνο κάτω. Φώναξα «μη»! Τι κάνεις;» είπε ξεσπώντας σε κλάματα ο μάρτυρας εξηγώντας ότι αρχικά πίστεψε πως το όπλο ήταν ψεύτικο.

«Ήταν τόσο ψυχρά και απότομα, δεν μπορούσαν να φανταστώ ότι κάποιος χωρίς λόγο χρησιμοποεί ένα όπλο. «Τι κάνεις φώναξε ο Βασίλης κι εγώ φώναξα τι είναι αυτό που κάνεις σταμάτα. Γύρισε σε μένα και είπε τώρα είναι η σειρά του και έστρεψε το όπλο σε μένα. Εγώ είχα χρόνο να αντιδράσω» ανέφερε.

Όταν ο μάρτυρας επιχείρησε να πλησιάσει τον χτυπημένο συνεργάτη του, πόνεσε κι έπεσε στο έδαφος. «Εξ όσων γνωρίζω Βασίλης με κατηγορούμενο δεν πρέπει να είχαν κάποια επαφή. Η δική κας επαφή ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Πριν 15 ημέρες που φτιάχναμε στην ταράτσα του δικού μου σπιτιού, είχε βγει στην ταράτσα του δικού του σπιτιού και αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με μητέρα μου. Το τι τον ενόχλησε δεν μπορώ να σας το πω. Της είχε πει καλά θα δείτε».

Στο δίκη κατέθεσαν και τα δυο αδέλφια του νεκρού εργάτη, που έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο Βασίλης όχι μόνο δεν προκαλούσε επεισόδια, ίσα-ίσα ήταν ένας άγγελος, βοηθούσε τον κόσμο», κατέθεσε ο ένας αδελφός του θύματος, ενώ ο δεύτερος συμπλήρωσε πως το θύμα δεν του είχε αναφέρει κάτι περίεργο να συμβαίνει στη δουλειά του. «Δεν είχε διαφορές με κανέναν. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι ο Βασίλης είχε ένα ατύχημα στη δουλειά και τον μεταφέρουν στο ΚΑΤ. Ο αδελφός μου ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους».       Σαμουράι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για το Μάτι – Δ. Λιότσιος: Τα εναέρια μέσα δεν επιχείρησαν καν να πετάξουν

Παρέμβαση Ι. Ντογιάκου για τις βλάβες και την εισροή υδάτων στο Μετρό Πειραιά

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας