22:10 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Ο Αντωνόπουλος έδωσε Λυκουρέζο και Φλώρο! Η κατάθεση σοκ

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Ο Αντωνόπουλος έδωσε Λυκουρέζο και Φλώρο! Η κατάθεση σοκ

«Συνεχώς φοβόμουν και τώρα φοβάμαι. Κι αν αύριο συμβεί οτιδήποτε σε εμένα ή στα παιδιά μου, να ξέρετε ποιος θα είναι ο δράστης. Έχει όνομα: Αριστείδης Φλώρος. Τον ηθικό αυτουργό έψαχνα εγώ κύριε εισαγγελέα. Τι να τον κάνω τον εκτελεστή;». Αυτή τη δήλωση έκανε ο Γιώργος Αντωνόπουλος προς το τέλος της κατάθεσής του, “παγώνοντας” και σοκάροντας έδρα και ακροατήριο.

Ρεπορτάζ Στάθης Μπαλτάς

“Κόλαφος” στην κατάθεσή του ο Αντωνόπουλος – “Άδειασε” το Λυκουρέζο για τα χρήματα που ζητούσε από τον Ζαφειρόπουλο –  Η δήλωση που σόκαρε όλη την αίθουσα

Τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, της απόπειρας δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου και της «μαφίας των φυλακών» συνέχισαν να ενώνονται το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα 120 Β του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών. Ενώπιον της έδρας κατέθεσε ο Γιώργος Αντωνόπουλος, επιφανής δικηγόρος του Εμπορικού Δικαίου και  νομικός σύμβουλος, μεταξύ άλλων, της ΛΑΓΗΕ ΑΕ.

Στην κατάθεσή του, έδωσε πολλές “ζουμερές” και αποκαλυπτικές πληροφορίες για τις πιέσεις που δεχόταν από πολιτικούς και δικηγόρους, για τηλεφωνήματα από τις φυλακές και για τα λεφτά που ζήτησε ο Λυκουρέζος από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Για τη συνάντηση με Φλώρο και Μπαλτάκο το 2014

Ο κος Αντωνόπουλος κατέθεσε ότι από το 2012 μέχρι το 2014 έγινε δέκτης πιέσεων για εξωδικαστικό συμβιβασμό από τον τότε Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής και από επώνυμους δικηγόρους. Η συνάντηση, σύμφωνα με το Γιώργο Αντωνόπουλο, ήταν μια προσπάθεια του Φλώρου, προκειμένου να τον πιέσει να δεχτεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο Αριστείδης Φλώρος τηλεφώνησε εκ μέρους του Δημητρακόπουλου, επικαλούμενος την ανάγκη εύρεσης μιας λύσης. Η συνάντηση έγινε σε ένα μαγαζί στη Σταδίου, όπου ο Φλώρος τον ρώτησε για ποιο λόγο δεν συμφωνεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. « Κατάλαβα ότι τους ενδιέφερε η διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα της. Η επιμονή αυτή στην αρχή δεν μας υποψίασε, αλλά όταν βλέπω ότι επέμεναν είχαμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις», επεσήμανε ο Αντωνόπουλος.

Μάλιστα, στη συνάντηση, αντί για το Δημητρακόπουλο εμφανίστηκε ο Μπαλτάκος. Όταν ο Αντωνόπουλος συστηματικά αρνιόταν οποιαδήποτε πρόταση για διαιτησία, εκείνος εξοργίστηκε. Άρχισε να κλωτσάει καρέκλες, να βρίζει και να απειλεί.

Για τον εκβιασμό μέσω τηλεφωνήματος και την απόπειρα δολοφονίας του

«Στις 19 Σεπτεμβρίου, φεύγοντας από το γραφείο για να πάω σπίτι μου, από το πάρκινγκ της Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας λόγω κίνησης για πρώτη και τελευταία φορά πήρα την οδό Μαυρομιχάλη. Έφτασα στο Χαλάνδρι και είδα από πίσω μου περιπολικά με αναμμένους φάρους. Έκανα στην άκρη γιατί δεν κατάλαβα ότι ερχόταν για μένα και προς έκπληξή μου είδα ότι σταμάτησαν πίσω μου», επεσήμανε.

«Λόγω της έντασης στα κρατητήρια έπαθα κάποιο είδος καρδιακής αρρυθμίας. Μου έκαναν ηλεκτροσόκ και γλίτωσα. Την επόμενη μέρα ο Διοικητής άμεσης δράσης ήρθε στο νοσοκομείο και μου ζήταγε συγγνώμη. Με εισαγγελική παραγγελία βρήκαμε ότι αυτός που τηλεφώνησε λέγεται Κώστας Καραχάλιος. Αυτός ήταν ο β’ δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση της ENERGA. Ήταν ένα μήνυμα προς εμένα. Σχετικά με την υπόθεση, δεν μπορούσε να γίνει έγκαιρα άρση ηλεκτρονικού απορρήτου. Το τηλέφωνο βρέθηκε όταν είχαν διαγραφεί τα στοιχεία του κατόχου. Ήταν ένα μήνυμα από τον Φλώρο.», υποστήριξε.

Κατόπιν, συνέδεσε το περιστατικό της απόπειρας δολοφονίας με το περιστατικό της 19ης Σεπτεμβρίου. Μετά από 10 μέρες με κάλεσαν από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ανατολικής Αττικής και μου άνοιξαn μία polaroid με δύο άντρες στο σημείο της επίθεσης».

Τελικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Αντωνόπουλου, αναγνωρίστηκε μόνο ο Όλντι, λόγω του γενετικού υλικού που βρέθηκε σε αποτσίγαρα έξω από το σπίτι του, τα οποία ανήκαν στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο.

«Μετά την απόπειρα απέστειλα έγγραφο που έλεγα ότι ο Φλώρος ήταν πίσω από την απόπειρα. Δεν πήγα στην αστυνομία γιατί είχα μόνο υπόνοιες», απάντησε στην ερώτηση που του απευθύνθηκε αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους δεν ειδοποίησε τις Αρχές για τον Φλώρο.

Για τις συνομιλίες του με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι

Ο δικηγόρος εξιστόρησε το πώς ήρθε σε επαφή με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι. Έλαβε τηλεφώνημα από τις φυλακές της Κέρκυρας από κάποιον ο οποίος ισχυριζόταν ότι γνώριζε ποιος ήταν πίσω από την απόπειρα. Σύντομα επισκέφτηκε τις φυλακές της Κέρκυρας και συνάντησε τον Λεκοτσάι, ο οποίος επιβεβαίωσε τις υποψίες του Αντωνόπουλου. Βέβαια, ο Αλβανός δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κάποιο όνομα, παρά μόνο υπονόησε.

«Δεν συναντήθηκα ποτέ με Μπάκο και Όλντι. Τον Λεκοτσάι τον συνάντησα πολλές φορές. Με έπαιρνε τηλέφωνο για διάφορες μικροεξυπηρετήσεις. Για να πάρει ένα συγγενής ή ένας φίλος του, δεν θυμάμαι, άδεια παραμονής και τέτοια.  Ήξερα ότι είναι συγκρατούμενοι με τον Όλντι, αλλά όχι σε μόνιμη βάση», κατέληξε.

Εγώ και στην κόλαση θα πήγαινα, θα συναντιόμουν με τον ίδιο το Διάβολο για να μάθω αυτόν που διέταξε απόπειρα για μένα», δήλωσε εμφατικά ο δικηγόρος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το λόγο που εμπιστεύτηκε τον Λεκοτσάι, παρόλο που θα μπορούσε να είναι ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του.

«Εκτελεστές βρίσκεις όσους θες. Ο ηθικός αυτουργός με ενδιέφερε εμένα», κατέληξε.

Για τα λεφτά που ζήτησε ο Λυκουρέζος

«Μέχρι το 2017 το έμαθα από το Σοφό ότι ο Λυκουρέζος και ο Παναγόπουλος ζητούν 200.000 ευρώ, δεν ήξερα για λεφτά. Εξοργίστηκα. Εγώ είπα ότι λεφτά κλεμμένα από τον Ελληνικό λαό δεν παίρνω. Τα κλεμμένα δεν τα θέλω. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Αντωνόπουλος ύψωσε φωνή του και φαινόταν κατηγορηματικός.

Σχετικά με τα χρήματα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγωγή που δέχτηκε από τον Αριστείδη Φλώρο. «Όταν ο κύριος Φλώρος ζήτησε 600.000 ευρώ για συκοφαντία επειδή τον είπα ηθικό αυτουργό, εγώ πόσα έπρεπε να ζητήσω για την ανθρωποκτονία; Αν με ενδιέφεραν τα λεφτά θα το έκανα».

Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί τη Παρασκευής 13 Νοεμβρίου. Οι εξελίξεις αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Άγριο στρίμωγμα στον Λυκουρέζο

Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Δίκη δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: “Δεν ήταν ατύχημα ήταν συμβόλαιο θανάτου”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας