3:24 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δήμαρχος Χαϊδαρίου: Όχι σε νέους πρόσφυγες στο Κ.Φ.Π. Σκαραμαγκά

Δήμαρχος Χαϊδαρίου: Όχι σε νέους πρόσφυγες στο Κ.Φ.Π. Σκαραμαγκά

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός διαφωνεί πλήρως με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκά  σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε.  Αφορμή για αυτές ήταν η συμπλοκή μεταξύ μεταναστών που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη δομή φιλοξενίας του Σκαραμαγκά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό από μαχαιριές ενός 22χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό ενός 18χρονου Ιρανού, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

«Αυτός ο γιγαντισμός του Κέντρου στον Σκαραμαγκά επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις αρχικά στους ίδιους τους πρόσφυγες και ειδικότερα στις οικογένειες με τα εκατοντάδες παιδιά που ζουν εκεί. Είναι αυτονόητο, ότι όσο αυξάνεται ο πληθυσμός του Κέντρου τόσο πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα των ίδιων των προσφύγων και επομένως γίνονται συχνότερες οι εντάσεις και πιθανότερα τα περιστατικά βίας όπως το χθεσινό», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ντηνιακός, συμπληρώνοντας: «Για το λόγο αυτό, έχουμε ζητήσει επίσημα και επανειλημμένως από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μη μεταφέρονται άλλοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά ώστε να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός τους. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις όμως, οι μεταφορές και νέων προσφύγων συνεχίστηκαν».
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου ζητάει την άμεση ενίσχυση του ΑΤ Χαϊδαρίου ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω του Κέντρου. Λόγω του υπερπληθυσμού προσφύγων στο όμορο Κέντρο Φιλοξενίας, το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου έχει μεγάλο φορτίο από υπηρεσιακές ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην είναι όσο πλήρης και αποτελεσματική η αστυνόμευση της πόλης. Το Α.Τ. Χαϊδαρίου κάνει φιλότιμες προσπάθειες, τις οποίες αναγνωρίζουμε, όμως το πρόβλημα της ασφάλειας στην πόλη είναι υπαρκτό. Σημειώνεται αύξηση περιστατικών παραβατικότητας σε όλες τις μορφές της, ενώ έχει πληγεί ακόμη και ο Δήμος, αφού έγιναν διαρρήξεις και κλοπές μηχανημάτων από σχολικά κτίρια, τις οποίες άμεσα αποκατέστησε ο Δήμος με δικά του έξοδα», αναφέρει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Τέλος, ο κ. Ντηνιακός ζητάει από την κυβέρνηση «την τήρηση της δέσμευσης που έχει αναλάβει το κεντρικό κράτος ότι ο χώρος που λειτουργεί το Κέντρο, η Προβλήτα 4, θα παραχωρηθεί στον Δήμο και στους κατοίκους, όπου δικαιωματικά ανήκει, μετά την απομάκρυνση του Κέντρου. Είναι καιρός αυτή η δέσμευση να πάρει και νομική μορφή».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας