3:35 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Δήμαρχος Ιάσμου: Αντάρτικό για την «έξωσή» του - «Θα αποχωρήσω μέσω κάλπης»

Δήμαρχος Ιάσμου: Αντάρτικό για την «έξωσή» του - «Θα αποχωρήσω μέσω κάλπης»

Αντιδρά ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν στην επικείμενη έκπτωση από το αξίωμα του μετά τις απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο με την αιτιολογία ότι είναι… Γκιουλενιστές. Με παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη δρομολογήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι σχετικοί έλεγχοι και μαζί οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες αναφορικά με την διακοπή της άσκησης των αρμοδιοτήτων του.

Η «έξωση» του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν από το δημαρχιακό μέγαρο έρχεται ως επιστέγασμα σειράς παράνομων ενεργειών του, στις οποίες είχε επιδοθεί το τελευταίο διάστημα, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση στα στελέχη και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αρχής

Οι ανήκουστες αιτιάσεις του κ. Μουμίν προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών, με τον υπουργό, Μάκη Βορίδη να αναθέτει στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του Μουμίν Οντέρ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες η αιτιολογημένη έκθεση που συνέταξε ο κ. Σάββας συνιστά «καταπέλτη» κατά του Δημάρχου, καθώς διαπιστώνεται σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούν στο ακέραιο την παύση από τα καθήκοντά του.

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο

Τελευταίο, μάλιστα, επεισόδιο της διοίκησης Μουμίν αποτέλεσε η έλλειψη πετρελαίου από τα σχολεία του δήμου εν μέσω του χειμώνα, καθώς όπως παραδέχθηκε προ ημερών ο ίδιος ο δήμαρχος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του «στην κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, τα σχολεία μας αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο, η Δομή Σίτισης και ο παιδικός σταθμός αδυνατούν να πληρώσουν προμηθευτές και ο Δήμος Ιάσμου αδυνατεί να λειτουργήσει», αποδίδοντας το απόλυτο διοικητικό χάος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Παρά την παραδοχή του, ωστόσο, ότι ο Δήμος έχει… κατεβάσει ρολά, ο Οντέρ Μουμίν έσπευσε να σχολιάσει δημόσια τις πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο Εσωτερικών να εξετάζει εις βάθος τα πεπραγμένα του, διαμηνύοντας πως «μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε». «Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου» ανταπάντησε ευθέως ο δήμαρχος Ιάσμου, «επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου» ως προς τα δημοσιεύματα που «φωτογράφιζαν» την παύση από τα καθήκοντά του.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Ιάσμου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα

Στην ανακρίτρια ο «Μάξιμος Σαράφης»


Η δήλωση του Δημάρχου:

Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω τη κοινή γνώμη ότι παρακολουθώ στενά τις σκόπιμες και αναληθείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορούν στο πρόσωπό μου και στη λειτουργία του Δήμου Ιάσμου, σε ορισμένα μέσα πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου. Με απόλυτη πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για να παράσχω εξηγήσεις. Μέσα από βρώμικα παιχνίδια, αν και διαφαίνεται ότι στοχοποιούμαι προσωπικά, στην πραγματικότητα στοχοποιείται η ελεύθερη βούληση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη. Επιπλέον, αυτά τα υποκινούμενα βρώμικα παιχνίδια ερμηνεύονται ως βλαπτικά για τις έννοιες της δημοκρατίας και της ειρήνης. Καλώ τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου, να λειτουργήσουν με ηρεμία και σύνεση, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και καταστάσεις χάους. Μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε. Όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, παραμένω επικεφαλής της ευλογημένης αποστολής που μου εμπιστευτήκατε».

Σημειωτέον ότι ανάμεσα στα όσα βαραίνουν τον Δήμαρχο Ιάσμου είναι το γεγονός ότι καρατόμησε τους αντιδημάρχους του, μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες τους στο πρόσωπό του επικαλούμενος λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Δημοσίου Συμφέροντος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους αποκαλέσει Γκιουλενιστές. Για τους ίδιους λόγους καρατόμησε και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου και προχώρησε στην ανάκληση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπαλλήλων που απασχολούνταν στον Δήμο.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αλλά αυθαιρέτως προχώρησε στη σφράγιση της Ταμειακής υπηρεσίας της τοπικής Αρχής, μετέφερε υπηρεσίες εκτός της έδρας του Δήμου Ιάσμου, ανέθεσε παράλληλα καθήκοντα σε υπαλλήλους του, ανακάλεσε αδικαιολογήτως τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων και έφτασε στο σημείο να προσβάλει τη Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης εμφανίζοντάς την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου η ίδια να παραιτηθεί, γεγονός που τελικώς πέτυχε. Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μονίμων υπαλλήλων του Δήμου ενώ ευθύνεται και για τη μη εκταμίευση της πάγιας προκαταβολής, αποστερώντας από τον Δήμο του ένα σημαντικό κονδύλι.

Ενδεικτικό του πλήθους αλλά και του μεγέθους των παρανομιών στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Ιάσμου είναι το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην αιτιολογημένη ακύρωση ούτε μίας, ούτε δύο αλλά 17 συνολικά αποφάσεων του.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τα μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της παύσης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εισαχθεί σχετικό θέμα στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να διευθετηθεί αυτή η, χωρίς προηγούμενο, υπόθεση.

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας