Σέρρες: Βαρύ το πένθος για τον μικρό μαθητή – Μπαλάκι οι ευθύνες

Συγκλονισμένη είναι όλη η χώρα από τον χαμό του μικρού μαθητή χθες σε δημοτικό σχολείο των Σερρών.

Ο εισαγγελέας Σερρών έδωσε εντολή να διερευνηθεί σε βάθος το τραγικό περιστατικό, κατά το οποίο τραυματίστηκαν ακόμη δύο μικροί μαθητές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η πόρτα του λεβητοστασίου εκσφενδονίστηκε περίπου 40 μέτρα και χτύπησε θανάσιμα το 11χρονο αγόρι, παιδί γνωστού γιατρού των Σερρών.

Το αγόρι μαζί με συμμαθητές του βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο του προαυλίου -το οποίο είναι στεγασμένο- επειδή χθες έβρεχε.

Την ώρα που αναζητούνται τα αίτια, ο δήμαρχος Σερρών δηλώνει έξαλλος με τον διευθυντή του σχολείου και τον εργολάβο, ενώ ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει ότι από την αρχή είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην μετατροπή του καυστήρα και ρίχνει τις ευθύνες στον δήμο επειδή ο εργολάβος έμπαινε στο σχολείο όποτε ήθελε.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, όλες οι Σέρρες πενθούν», τόνισε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης . Συνεχίζοντας, έριξε ευθύνες στον εργολάβο και στον διευθυντή του σχολείου:

«Είμαι και έξαλλος με όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτή την απώλεια της παιδικής ψυχής. Δεν χωράει ο νους τον πόνο που νιώθουν οι γονείς. Είμαι έξαλλος με τον εργολάβο που έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τη μεταξύ μας σύμβαση. Είμαι έξαλλος και με το διευθυντή, ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Υπάρχει μια σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, στην οποία αναφέρεται ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες την ώρα του σχολείου χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου και του διευθυντή. Ο εργολάβος ενώ ξέρει τις συμβατικές υποχρεώσεις του, παρόλα αυτά μπήκε στο σχολείο. Κι εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Πώς τον άφησε ο διευθυντής να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη. Δεν ήξερε κανένας, δεν ενημερώθηκε κανένας από τον δήμο ότι θα κάνει αυτές τις δουλειές », δήλωσε.

Δείτε τι είπε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Πολίτης «έκραξε» ρεπόρτερ σε ζωντανή σύνδεση

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί εκδόθηκε η εντολή απομάκρυνσης του πατρός Αντωνίου