17:13 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Δημόσιος Υπάλληλος παρήγαγε παράνομο τσίπουρο

Δημόσιος Υπάλληλος παρήγαγε παράνομο τσίπουρο
  • Έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του νομού Φθιώτιδας, όπου λειτουργούσε χωρίς άδεια της Τελωνειακής Υπηρεσίας άμβυκας παραγωγής τσίπουρου, διενήργησαν υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. – Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ύστερα από επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών
  • Συννελήφθησαν δύο άτομα αλβανικής καταγωγής και πάνω από 1,5 τόνο τσίπουρου κατασχέθηκε, ενώ ο ιθύνων νους της επιχείρησης, ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, διαφεύγει της σύλληψης
  • Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε συνολική παραγωγή 116,5 τόνων σε διάστημα επτά ετών

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι είχαν καταβληθεί δασμοί και φόροι μόνο για 11.944 λίτρα τσίπουρου. Οι δασμοί κ.λ.π. φόροι που διέφυγαν της είσπραξης ανέρχονται στο ποσό των 812.470,92 ευρώ, τα δε πρόστιμα θα υπερβούν τα 3.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατασχέθηκαν 1.660 λίτρα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), προϊόν της παράνομης απόσταξης, ποσότητα 52.200 λίτρων στέμφυλων προς απόσταξη, ο άμβυκας και ο λοιπός εξοπλισμός απόσταξης.

Επίσης κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων και σημειώσεων, από τα οποία προέκυψε παράνομη λειτουργία του άμβυκα από το 2010. Συνελήφθησαν δύο άτομα αλβανικής υπηκοότητας, ενώ ο ιδιοκτήτης του άμβυκα, έλληνας υπήκοος (δημόσιος υπάλληλος) διέφυγε τη σύλληψη.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιοκτήτη του άμβυκα κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου) 230 λίτρων.

Από την επεξεργασία των κατασχεμένων στοιχείων προέκυψε συνολική παραγωγή αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), για τα έτη 2010-2017, ποσότητας 116.573,40 λίτρων. Σύμφωνα με την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, από την ανωτέρω ποσότητα, έχουν καταβληθεί δασμοί κ.λ.π. φόροι μόνο για ποσότητα 11.944,44 λίτρων.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας