7:49 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη - Σχεδόν 17% προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη - Σχεδόν 17% προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα δημοσκόπηση, της ALCO αυτή το φορά, μεταδόθηκε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και αποκαλύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθούν να διατηρούν το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα που έχουν είτε έναντι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης είτε των αρχηγών των κομμάτων αυτών.

Η δημοσκόπηση της Alco μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, 09.06.2020, στον τηλεοπτικό σταθμό και αποκαλύπτει το πώς αξιολογούν οι Έλληνες τα μέτρα και τους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και τι θα ψήφιζαν αν είχαμε τώρα εκλογές.

Στις 16,9% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του OPEN, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.000 ατόμων ηλικίας 17+ ετών σε ολόκληρη την χώρα από την εταιρεία ALCO.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 2,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι πολίτες είναι «μοιρασμένοι» όσον αφορά στο πώς βλέπουν το μέλλον μετά την κρίση που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊου, με ένα 47% να δηλώνει απαισιόδοξο για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες ενώ το 45% δηλώνει αισιόδοξο. Ενδεικτικό είναι ότι το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία, ενώ το 37% πιστεύει ότι συγκριτικά με το 2019 η κατάσταση είναι χειρότερη για την οικογένειά του.

Οι πολίτες φαίνονται σχετικά ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία και με άριστα το 10, βαθμολογούν τους χειρισμούς της με 6. Το ζήτημα της έλευσης των τουριστών στη χώρα μας φαίνεται να προβληματίζει τους πολίτες, αφού το 89% πιστεύει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοιό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπροστά στην απειλή για μεγάλη οικονομική κρίση  πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο καταργούν τα περιοριστικά μέτρα πιο γρήγορα απ’ ότι πρέπει, βάζοντας την οικονομία πάνω από την υγεία. Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, το 70% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει κι άλλο περιθώριο για περαιτέρω ενίσχυση.

Στους αποτελεσματικότερους υπουργούς της κυβέρνησης οι πολίτες αναφέρουν πρώτο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ τελευταίος στη λίστα είναι ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ενώ ένα σημαντικό 48% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει  το 23 %, για τον Ιούνιο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

ALCO

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση:

 

πηγή: OPEN

Σχετικά άρθρα:
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 19,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση MRB: Διπλό σκορ και πάλι για την ΝΔ – Ο Μητσοτάκης στο 70,6%

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας