10:00 Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση Alco: Μειώθηκε στο 10,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Μειώθηκε στο 10,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Στην  πρόβλεψη ψήφου, η Νέα Δημοκρατία με 34% διατηρεί προβάδισμα κατά 10,2%, με την διαφορά να έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στο 23,8%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4,6% .

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 9,1%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,2%, το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 5% και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,1%.

Στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα”, ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται με 36%, με τη διαφορά του ωστόσο από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει περιοριστεί στις 2 ποσοστιαίες μονάδες από 8 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ το 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ.

Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν “λίγο”.

Διαβάστε ακόμη

MRB: Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ. Καμπανάκι κινδύνου για τη ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας