16:51 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Προβάδισμα της ΝΔ με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1.

Η ΝΔ κερδίζει βελτιώνει το ποσοστό της κατά 0,5% φτάνοντας το 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,4 μονάδες στο 22,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει μια πτώση 0,4% στο 12,8%. Οριακή άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν σημαντικές αυξομειώσεις.

Θετικά και μάλλον θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 45,7% των πολιτών, ενώ οι αντίστοιχες αξιολογήσεις για την αξιωματική αντιπολίτευση φτάνουν στο 24,3%.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, σημαντική αποδοχή με ποσοστό 56,5% καταγράφει η στάση της κυβέρνησης, ενώ πέρα από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στον Ερντογάν, αλλά και το 75% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το 15% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.

Στον αντίποδα, ανησυχία εμπνέει στο 85% του δείγματος η ακρίβεια, ενώ ένας στους δύο ανησυχεί πλέον για τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, αυξάνεται και πάλι η ανησυχία για την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό, ενώ υποχωρεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκληματικότητα.

Ποια κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες – Πότε θέλουν τι εκλογές
Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, με τους μισούς να προτιμούν το  φθινόπωρο και τους υπολοίπους το τέλος της τετραετίας. Ωστόσο, δύο στους τρεις εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο.

Σχεδόν ένας στους τρεις επιθυμεί να προκύψει από τις κάλπες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ένας στους πέντε πιστεύει ότι είναι εφικτό αυτό.

Αντίθετα, ένας στους τρεις πιστεύει ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, παρόλο που μόνον ένας στους δέκα θα επιθυμούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το ίδιο ποσοστό επιθυμεί μία κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις ένα 13% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μόνον το 7% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα προκύψει τελικά από την κάλπη.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση: Στις 8,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Σημαντικές ανατροπές – Διαφορά 8,2% της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας