16:33 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση Pulse: Στα ύψη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στα ύψη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά της όσον αφορά τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου, τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, αλλά και τις κυβερνητικές ενέργειες για την πανδημία του κορωνοϊού και σε μια νέα δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με την Σϊα Κοσιώνη.

Η διαφορά στην πρόσθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι υψηλότατη και φθάνει το 20,5% Επίσης τα κυβερνητικά μέτρα τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, όχι μόνον ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων.  Συγκεκριμένα το 75% συνολικά αξιολογεί μάλλον θετικά-σίγουρα θετικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.


Σχετικά άρθρα:

Δημοσκόπηση PRORATA: Νέο μεγάλο προβάδισμα 16% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑΔημοσκόπηση: Με διπλάσιο ποσοστό προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου


Αναλυτικά όλα τα ευρήματα της έρευνας

Πρόθεση ψήφου

 

Αυτό προκύπτει τόσο στη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όσο και στα ποσοστά καταλληλότητας του πρωθυπουργού με τη διαφορά να ανέρχεται στο 28%. Η ΝΔ υπολείπεται μόνο από το “ταβάνι” της αμέσως προηγούμενης δημοσκόπησης οπότε χάνει ποσοστό 2,5% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάνει 2%. Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως δεν κατορθώνει να επωφεληθεί της ελαφριάς πτώσης του κυβερνώντος κόμματος στην πρόθεση ψήφου, καθότι παραμένει στα ίδια ποσοστά, ενώ ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό κερδίζει 1%.

Συγκεκριμένα, σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5% έναντι 45% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 22% (“ψαλίδα” 20,5% με ΝΔ), το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6% (έναντι 5,5%), το ΚΚΕ 5,5% (έναντι 5%), η Ελληνική Λύση 4% (έναντι 4,5%), ενώ το ΜέΡΑ 25 παραμένει στο 2,5% κάτω από το “κατώφλι” του 3%, 1,5% συγκεντρώνει η ΧΑ(από 1%), 4,5% θα ψήφιζε άλλο κόμμα (έναντι 4%), 3,5% συγκεντρώνει το λευκό/άκυρο/αποχή (από 2,5%), στο 8% παραμένουν οι αναποφάσιστοι/δεν απαντώ.

Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός

 

pulse

 

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 51% των ερωτηθέντων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 53% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση) ενώ το 23% ο Αλέξης Τσίπρας (έναντι 22%), με τη διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών να βρίσκεται στο 28%. 22% απαντά κανένας από τους δυο, έναντι 20% στην προηγούμενη έρευνα. 4% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (5%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτυγχάνει τη δεύτερη καλύτερη δημοσκοπική “επίδοση” στα ποσοστά καταλληλότητας από τον Ιανουάριο του 2019 (με πρώτη το 53% της αμέσως προηγούμενης), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τη δεύτερη χειρότερη (με πρώτη το 22% και πάλι της αμέσως προηγούμενης έρευνας).

Θετική αποτίμηση για τις κυβερνητικές ενέργειες 

Το 75% συνολικά αξιολογεί μάλλον θετικά (28%) έως σίγουρα θετικά (47%) τις κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες αντιμετώπισης του κοροναϊού, ενώ το 20% συνολικά τις αξιολογεί σίγουρα αρνητικά (8%) έως μάλλον αρνητικά (12%). 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αξιολόγηση της κυβέρνησης στην πανδημία σε εκλογείς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Το 92% των εκλογέων της ΝΔ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, ενώ το 5% τα αποτιμά μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον κοροναϊό, ενώ το 31% μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 90% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον ιό, ενώ το 7% τα θεωρεί μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

pulse

Αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία του νέου κορωνοϊού 

Το 44% συνολικά αξιολογεί μάλλον θετικά (26%) έως σίγουρα θετικά (18%) τη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία, ενώ το 50% συνολικά τις αξιολογεί σίγουρα αρνητικά (24%) έως μάλλον αρνητικά (26%). 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

pulse

 

Αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία σε ψηφοφόρους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Το 32% των εκλογέων της ΝΔ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ το 64% τα αποτιμά μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κοροναϊό, ενώ το 18% μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 23% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ιό, ενώ το 71% τα θεωρεί μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 Αξιολόγηση χαλάρωσης περιοριστικών μέτρων 

pulse

 

Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμούν ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, το 76% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 6% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. 7% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 23% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, το 52% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 18% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. 7% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 6% των εκλογέων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, το 78% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 7% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας