13:20 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση Pulse: Τοίχος από τους ανεμβολίαστους. Ικανοποίηση από τις αμυντικές συμφωνίες. Ανησυχία για την ακρίβεια

Δημοσκόπηση Pulse: Τοίχος από τους ανεμβολίαστους. Ικανοποίηση από τις αμυντικές συμφωνίες. Ανησυχία για την ακρίβεια

Ανοίγει πάλι η ψαλίδα  μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ,  όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 22 ως τις 25 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η φθορά που  είχε εμφανίσει η κυβέρνηση λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου  δεν ήταν μόνιμη – είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα σε όφελος του ΚΙΝΑΛ, που είναι το μοναδικό κόμμα που εμφανίζει αυξημένα ποσοστά.

Η ΝΔ φτάνει στο 36,5% στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων , με τους αναποφάσιστους κοντά στο 10%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει 12 μονάδες πίσω, στο 24,5.Αμετακίνητοι οι “αντεμβολιαστές”

Σε ό,τι αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τους μισούς ανεμβολίαστους δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πεισθούν «με τίποτα» να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο οι υπόλοιποι, που υπολογίζονται σε πάνω από 700.000- 800.000 πολίτες, αναφέρουν διάφορους τρόπους μέσω των οποίων  θα μπορούσαν να πεισθούν: χαρακτηριστικά, το 14% των ανεμβολίαστων θα ήθελαν περισσότερη ενημέρωση, ενώ ένα 8% θα μπορούσε να πεισθεί από έναν «άνθρωπο της εκκλησίας». Μάλιστα, ένα άλλο 8% δηλώνει ότι θα έκανε το εμβόλιο αν ήταν  υποχρεωτικό προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί.

Μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια

Σχεδόν καθολική είναι η απαίτηση των ψηφοφόρων για  πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια – είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό ποσοστό φτάνει στο 86% , παρά το  γεγονός ότι το 40% του συνόλου χαρακτηρίζει «αποτελεσματικά» τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα.

Ικανοποίηση για τις αμυντικές συμφωνίες

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο βαθμός αποδοχής, τόσο της ελληνογαλλικής , όσο και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, ακόμα και από τους ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς – είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει  θετικά τις συμφωνίες.

Παράλληλα, μειώθηκε εντυπωσιακά το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι ανησυχούν «πολύ» για την στάση της Άγκυρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες σε σημαντικό ποσοστό έχουν πεισθεί ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας την θωρακίζουν απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν

Διαβάστε ακόμη 

Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ανησυχία για οικονομία – Σταθερή πρωτιά της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας