5:36 Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση RASS: Στο 7,8% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Aνησυχία για το οικονομικό μέλλον

Δημοσκόπηση RASS: Στο 7,8% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Aνησυχία για το οικονομικό μέλλον

Στις 7,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της RASS.

Στην ίδια έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action 24, το 79,3% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχία για το οικονομικό μέλλον του και η πλειονότητα εκτιμά ότι δεν έχει αποδώσει το καλάθι του νοικοκυριού.

Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 31,3% έναντι 23,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action24. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με 13,8%, ενώ στο 9,1% διαμορφώνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανέρχεται σε 75,1% και του ΣΥΡΙΖΑ σε 14,5%.

Ανησυχία για το οικονομικό μέλλον

Το 79,3% των ερωτηθέντων εκφράζουν ανησυχία για το δικό τους οικονομικό μέλλον και της οικογένειάς τους. Συγκεκριμένα, το 42% απαντά «πολύ» και το 37,3% «αρκετά» σε αυτό το ερώτημα.

Σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις, το 57,3% εκτιμά ότι οφείλονται κυρίως στη διεθνή συγκυρία και το 41,7% ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Την άποψη ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει αποδώσει εκφράζουν οι περισσότερο. Το 58,5% απαντούν «δεν έχει αποδώσει» και το 10,9% «μάλλον δεν έχει αποδώσει».

Τέλος, στο πεδίο των ελληνοτουρκικών, το 48,6% εκτιμά ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «στο μέτρο που πρέπει». Σε ερώτηση με ποιον πρωθυπουργό αισθάνονται πιο ασφαλείς στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, το 51,7% επιλέγει τον κ. Μητσοτάκη, το 11,9% τον κ. Τσίπρα και το 33,3% απαντά με κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα της ΝΔ με διαφορά 6,8% – Η ακρίβεια το “κριτήριο-κλειδί” στις επερχόμενες εκλογές

Δημοσκόπηση MARC: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ . H ακρίβεια συντριπτικά η μεγαλύτερη ανησυχία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας