11:49 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Διώξεις για τα δάνεια Πειραιώς-Λογοθέτη!

Διώξεις για τα δάνεια Πειραιώς-Λογοθέτη!

Επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ και τα όσα αποκαλύπτει το e-reportaz.gr όλο αυτό το διάστημα αποτελούν οι νέες δικαστικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, για τα κακουργήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε αυτή και συνέργεια, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διώκονται από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, 40 πρώην (και κάποια νυν) στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς μεταξύ των οποίων και ο πρώην ισχυρός άνδρας Μ. Σάλλας!

Ποιος καλύπτει τον Μιχάλη Σάλλα;

Η δίωξη πάντως ήδη προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων καθώς από τη στιγμή που κλήθηκαν ως ύποπτοι , κατήγγειλαν ότι είχε αφαιρεθεί με την ισχύ του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, η αρμοδιότητα να ελέγχουν τράπεζες (καθότι οι τράπεζες δεν ανήκουν στον στενό δημόσιο τομέα).

Ο «Ρασπούτιν» κάλυπτε τον Σάλλα

Στην ίδια καταγγελία επανέρχονται και σήμερα, ενώ εισαγγελικές πηγές σχολίαζαν σχετικά πως αυτές οι αρμοδιότητες που τους είχαν αφαιρεθεί, επανήλθαν πλήρως στις 8/8 και έχουν δημοσιευθεί ήδη στο ΦΕΚ.

Τώρα, υπό κατηγορία βρίσκονται τραπεζικά στελέχη της περιόδου 2015-2016. Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς (κατά την κατηγορία) τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία ίσχυαν μέτρα capital control στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τα ποσά που χορηγήθηκαν σε δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις φέρονται να αγγίζουν τα 400.000.000 ευρώ ενώ στο εξωτερικό εκτιμάται ότι «φυγαδεύτηκαν» περίπου 127.000.000 ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για δυο εκ των προσώπων που είχαν κληθεί αρχικά ως ύποπτοι.

Οι συνήγοροι κατηγορουμένων καταγγέλλουν πάντως ως «ακραία δικονομική παραβίαση , την ασκηθείσα ποινική δίωξη εφόσον δεν έλαβε χώρα προκαταρκτική εξέταση, είχαν δε αφαιρεθεί τα δικαιώματα χειρισμού της υποθέσεως δικονομικά από 1ης Ιουλίου.

Έκτοτε παρανόμως κράτησαν τη δικογραφία οι αναρμόδιοι εισαγγελείς διαφθοράς, και άσκησαν δίωξη προπετώς χωρίς να λάβουν γνώση παντάπασι οι διωκόμενοι».

Διαβάστε και εδώ!

Δάνεια Πειραιώς-Λογοθέτη: “Μπλόκο” λόγω αναρμοδιότητας Τουλουπάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας