15:50 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Διονύσης Τεμπονέρας: «Έχουμε συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Έχουμε συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μιλά στην ΑΥΓΗ ο συντονιστής της νέας Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος Διονύσης Τεμπονέρας.

Ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας διεκδικεί την κυβέρνηση, δίχως φυσικά να παραβλέπει τους αρνητικούς συσχετισμούς: «Ως κόμμα εξουσίας διεκδικούμε την κυβέρνηση, δίχως όμως να αιθεροβατούμε και να παραβλέπουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες που πληγώσαμε και κάνοντας “αυτοκριτική εν κινήσει” να διορθώσουμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε συντεταγμένα. “Ταβάνι” δεν υπάρχει και θα διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο των πολιτών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες»

Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι η Αριστερά και οι άνθρωποί της είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την υποχρέωση να εκφράσει έναν τεκμηριωμένο και πειστικό λόγο μακριά από τη συνθηματολογία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία συγκεκριμένη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, ενώ θέτει ως διακύβευμα την αποτροπή του σχηματισμού μιας πανίσχυρης και ανεξέλεγκτης γαλάζιας αυτοδύναμης κυβέρνησης: «Έχουμε συγκεκριμένη, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση που θα βγάλει στο προσκήνιο τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όχι μόνο τους φτωχούς, αλλά τους πολλούς. Επιπλέον όμως οι πολίτες πρέπει να αποτρέψουν τον σχηματισμό μιας πανίσχυρης και ανεξέλεγκτης γαλάζιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, που έχει στόχο να αλλάξει το σύνταγμα, να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία και την Εκπαίδευση, να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα και να λεηλατήσει το περιβάλλον. Συνεπώς, φιλοδοξούμε να επανασυστηθούμε στον ελληνικό λαό ως η μόνη εναλλακτική που μπορεί να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη».

Αναφορικά με το πρόγραμμα του κόμματος, υπογραμμίζει ότι έχει κοστολογηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του γαλάζιου στρατοπέδου: « Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από τη Νέα Δημοκρατία, που σαν κόμμα χρωστά 400 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και από εκείνους που έριξαν τη χώρα στα βράχια οδηγώντας την στη χρεοκοπία. Εμείς είμαστε εκείνοι που παραδώσαμε τη χώρα με αποθεματικά 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κρατήσαμε την κοινωνία όρθια, παραδίδοντας λυμένο το τεράστιο ζήτημα του δημόσιου χρέους. Η αμφισβήτηση του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τους οπαδούς του αποτυχημένου διεθνώς εμμονικού νεοφιλελευθερισμού πάει πολύ».

Μιλά ακόμη για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να θωρακιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, όπως επίσης και για το γεγονός ότι με ευθύνη της Ν.Δ. χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας