17:29 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Δολοφονία Στάθη: Το σκούρο σκούτερ, το πάρκινγκ στο Μαρούσι, το δρομολόγιο μια ημέρα πριν και η κατάθεση του αδελφού του ιδιοκτήτη

Δολοφονία Στάθη: Το σκούρο σκούτερ, το πάρκινγκ στο Μαρούσι, το δρομολόγιο μια ημέρα πριν και η κατάθεση του αδελφού του ιδιοκτήτη

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωινό της 2ας Ιουλίου έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

του Πέτρου Κουσουλού 

Όπως αποκαλύπτει το eReportaz και το dikastikoreportaz για την εκτέλεση του τοπογράφου χρησιμοποιήθηκε ένα μαύρο σκούτερ το οποίο -σύμφωνα με τον έλεγχο ο οποίος έγινε- ανήκει σε έναν λογιστή ο οποίος φέρεται να εργάζεται σε ξενοδοχείο στην Ακρόπολη.

Στις Αρχές κατέθεσε ο αδερφός του ο οποίος υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας ο αδερφός του βρισκόταν σε διακοπές στην Εύβοια μαζί με κάποιους φίλους του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο αδερφός του είχε φύγει από την 1η Ιουλίου με προορισμό την Εύβοια επιβιβαζόμενος στο όχημα ενός φίλου του.

Το δρομολόγιο

Βάσει του υλικού που έχουν συλλέξει οι Αρχές προκύπτει ότι σε αυτό το μαύρο σκούτερ επέβαινε ο δολοφόνος του Παναγιώτη Στάθη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις των αστυνομικών οι οποίοι συνέλεξαν το οπτικό υλικό. Όπως προκύπτει λοιπόν την ημέρα της δολοφονίας αλλά και την προηγούμενη ακολουθήθηκε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο.

Εντοπίζεται δηλαδή το μαύρο σκούτερ να εξέρχεται από παρκινγκ πολυκατοικίας στο Μαρούσι (σ.σ. σε αυτή διατηρεί διαμέρισμα η αδερφή του φερόμενου δράστη) και να κινείται γύρω από την περιοχή που σημειώθηκε η δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη. Στη συνέχεια παρατηρείται και πάλι να επιστρέφει στο πάρκινγκ στο Μαρούσι, ενώ οι κάμερες καταγράφουν λίγη ώρα αργότερα από το πάρκινγκ να εξέρχεται η μηχανή μάρκας BMW που ανήκει στον αποκαλούμενο «ωραίο Τζορτζ».

Σε ότι αφορά την ημέρα της δολοφονίας ακολουθήθηκε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο. Μάρτυρας αστυνομικος καταθέτει ότι ο δράστης για τη διαφυγή του χρησιμοποίησε δρόμους στο Ψυχικό και στο Μαρουσι για να καταλήξει στην πολυκατοικία στο Μαρουσι. Μπήκε στο πάρκινγκ με το σκουτερ.

Λίγη ώρα αργότερα, κατέθεσε, ότι παρατηρήθηκε από το πάρκινγκ να εξέρχεται η μηχανή BMW στην οποία επέβαινε ένας άνδρας που φορούσε άλλα ρούχα αλλά ο σωματότυπος του ήταν ίδιος με εκείνον του άνδρα που επέβαινε στο σκούτερ.

Η κατάθεση του αδελφού του ιδιοκτήτη

Την ημέρα της δολοφονίας οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του μαύρου σκούτερ. Στην αστυνομία κατέθεσε ο αδελφός του μαύρου σκούτερ ο οποίος είπε ότι μια ημέρα πριν τη δολοφονία ο αδερφός του είχε φύγει για διακοπές στην Εύβοια και λίγη ώρα αργότερα οι γονείς του για διακοπές στον Πύργο Ηλείας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σκούτερ, το οποίο βρέθηκε έξω από την πολυκατοικία που διαμένουν με τα κλειδιά να βρίσκονται εντός της οικίας, το οδηγούσε μόνο ο λογιστής αδερφός του καθώς ο ίδιος δεν οδηγεί μοτοσικλέτα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου, όπως αποκάλυψε το eReportaz, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες μαρτυρίες προερχόμενες από την κατάθεση της συντρόφου του φερόμενου δράστη σχετικά με τον επιχειρηματία που συναντήθηκαν στη Μύκονο αλλά και δυο ακόμα πρόσωπα από την πλευρά του θύματος που έκαναν λόγο για διάφορες που υπήρχαν με πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο νησί της Μυκόνου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας