8:30 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Δολοφονία στον Εύοσμο: Έγκλημα εν βρασμώ ψυχής λέει ο δικηγόρος μητέρας και κόρης

Δολοφονία στον Εύοσμο: Έγκλημα εν βρασμώ ψυχής λέει ο δικηγόρος μητέρας και κόρης

Για έγκλημα που τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής χαρακτήρισε τη δολοφονία του 49χρονου επαγγελματία οδηγού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο Ιάκωβος Ψωμιάδης, συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας και της κόρης, οι οποίες φέρονται να δολοφόνησαν τον 49χρονο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στον Εύοσμο: «Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 14» λέει η 18χρονη

“Αυτό έχουν καταθέσει από την πρώτη στιγμή προανακριτικά, ότι ήταν ένα έγκλημα το οποίο έγινε εν βρασμώ ψυχής μόλις πληροφορήθηκαν την κακοποίηση την οποία υφίσταντο το 18χρονο κορίτσι επί σειρά ετών. Υπήρχαν βέβαια σημάδια σωματικής κακοποίησης της μητέρας για πολλά χρόνια, είχε μάλιστα φιλοξενηθεί και σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών σε παλαιότερο χρονικό διάστημα και είναι μία γυναίκα η οποία και η ίδια έχει περάσει πάρα πολλά στη ζωή της. Αυτό το οποίο οδήγησε εκείνη τη χρονική στιγμή σε αυτή την απονενοημένη πράξη ήταν η εξομολόγηση της κόρης στην μητέρα για το τι συνέβαινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα”, είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Διηγούμενος το πως έφθασαν στο έγκλημα,  ο δικηγόρος των δύο γυναικών είπε πως έγινε μόλις η 46χρονη έμαθε για την κακοποίηση της κόρης της από τον πατέρα της. “Η ενημέρωση της μητέρας έγινε ουσιαστικά τη στιγμή της δολοφονίας. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το ποιος ήταν ο ρόλος, κατά βάση η κόρη ήταν αυτή η οποία έχει επιφέρει και τα πλήγματα”.

Ερωτηθείς να απαντήσει για ποιο λόγο η μητέρα επέστρεψε σε εκείνον που την κακοποιούσε, αφού είχε χωρίσει από αυτόν και είχε κάνει ένα παιδί με άλλον άνδρα, υπογράμμισε ότι, “δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από το θύμα ενδοοικογενειακής βίας και συστηματικής κακοποίησης να σκέφτεται και να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιδρούμε εμείς” .

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στο Μενίδι: 34χρονος μαχαίρωσε την μητέρα…

 

Και συνέχισε περιγράφοντας μία κατάσταση κατά την οποία τη γυναίκα την κυρίευε “έντονη ψυχολογική ανασφάλεια, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα”.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας