10:30 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Δράμα: Εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό

Δράμα: Εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό

Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που απεικονίζεται να φορά μάσκα και να κρατά ως όπλο ένα κοντάρι.

H πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την κοινότητα καλλιτεχνών του δρόμου.

Επηρεασμένος από τη μάχη που δίνεται καθημερινά για την ανάσχεση της πανδημίας ο Λευτέρης Τούλης, καλλιτέχνης από τη Δράμα με σπουδές στο Τμήμα Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας, στην οδό Ηφαιστίωνος της Δράμας και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό όπως παρουσιάζει η ΕΡΤ.

Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που απεικονίζεται να φορά μάσκα και να κρατά ως όπλο, ένα κοντάρι. Το δημιούργημα του αποτυπώνει την σκληρή και πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος σήμερα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

«Ένας σύγχρονος αρχαίος Έλληνας με την μάσκα ”πολεμά” μέσα στη γειτονιά με φόντο τις στήλες του Ολυμπίου Διός και τα παραδοσιακά σπίτια. Παλεύει για τη ζωή του, για να σταθεί στα πόδια του όρθιος με δεκανίκι το όπλο του, ένα κοντάρι. Η Ελλάδα του σήμερα και του χθες συναντώνται το 2020 ενόψει κορωνοϊού, φτώχιας και αβεβαιότητας. Αποτυπώνω την προσωπική πάλη του καθένα μας καθημερινά. Ένας νέος Θεός, ένας φανταστικός φίλος καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον», τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Τούλης, περιγράφοντας το έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Ειδική ρύθμιση για τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κορωνοϊός: Κατέληξε 28χρονος στην Πάτρα χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας