14:02 Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Δράμα: Συλλήψεις εργοδοτών που ζήτησαν από εργαζόμενους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων

Δράμα: Συλλήψεις εργοδοτών που ζήτησαν από εργαζόμενους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων

Δράμα: Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τον Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο,

“Συλλήψεις εργοδοτών αυτή την ώρα στη Δράμα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι οποίοι ζήτησαν από τους εργοζόμενους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων που νωρίτερα τους είχε κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό.
Ειδικά στη Δράμα, εδώ και δύο χρόνια, παρέα με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τον Πρόεδρό του, το δουλεύουμε μεθοδικά το θέμα αυτό ώστε οι εργαζόμενοι να σπάσουν την σιωπή τους και να αρχίσουν να καταγγέλουν αυτό το αίσχος.
Μάλιστα βρεθήκαμε ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια υπερασπιζόμενοι εργαζόμενους που τόλμησαν να καταγγείλουν αυτή την παρανομία. Σπάμε τη σιωπή, απευθυνόμαστε στα σωματεία μας, καταγγέλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία!”


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Τι να κάνετε αν δεν έχετε λάβει το δώρο Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ: «Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ, παράλληλα, διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατόν, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί έως και 48 ώρες. Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας